Ори Миле ал’ дубоко: Одржана 23. „Србобранска бразда“

Аутор: draganadpetrovic
356 посета

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић отворио је јуче 23. „Србобранску бразду“, манифестацију чији је циљ да пропагира и унапређује пољопривредну призводњу и механизацију, као и непосредну размену искустава и сазнања из области пољопривреде, и која се традиционално одржава у Србобрану.Истакавши значај ове пољопривредне приредбе, Божић је рекао да ресорни секретаријат посебно подржава организацију оваквих традиционалних окупљања. Средства се издвајају путем конкурса који је Секретаријат наменио управо манифестацијама од значаја за нашу покрајину, чији је циљ промовисање и унапређење домаће пољопривреде.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одваја значајна средства за организацију различитих пољопривредних манифестација. Ове године опредељено је 10 милиона динара по конкурсу за овакав или сличан вид организовања.Уверен сам да ћемо следеће године усмерити дупло више, јер је реч о традиционалним манифестацијама које то заслужују“, закључио је Божић.

Илустрација: Традиционална манифестација која се одржава већ 23 године

Председник Општине Србобран Радивоје Дебељачки нагласио је да је Србобран пољопривредна средина, која се дичи својом пољопривредном производњом.

„Србобран поседује 26 хиљада хектара обрадивих површина са преко 1.500 активних пољопривредних газдинстава. „Србобранска бразда“ је манифестација са традицијом, која окупља пољопривредника са читавог подручја Војводине. Овогодишња манифестација окупила је више од 200 учесника и такмичара, што представља највеће окупљање до сада“, рекао је Дебељачки.

Илустрација: Било је хране и пића за учеснике и госте

Овогодишњу, 23. Србобранску бразду организовала је Месна заједница Србобран под покровитељством Општине Србобран и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Извор: https://www.dnevnik.rs/vojvodina/otvorena-23-srbobranska-brazda-03-09-2022

Srodni tekstovi

Оставите коментар