Недимовић у Ивањици: Решили смо цену малине, решићемо и проблем са радном снагом

Аутор: draganadpetrovic
387 посета

Министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, посетио је данас Ивањицу где му је додељена признање града, Јунска награда, за несебичан допринос у области пољопривреде и побољшању инфраструктуре у руралним подручјима ове општине. Он је искористио прилику да се састане са представницима Асоцијације малинара Србије где је било речи о откупној цени али и о новим проблемима са којима се сусрећу произвођачи црвеног злата, а то је недостатак радне снаге.

Недимовић је рекао да ће се и за то наћи решење јер је држава имала визију пре пар година и на време је донела Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди па ће моћи да се ангажују и радници из других земаља.
– Дошли смо у прилику да можемо да зановимо садни материјал и механизацију, да побољшамо и осавременимо хладњаче, да направимо нове фабрике и кренемо даље. Мислим да је то добра прилика да после ове две успешне године направимо револуцију овде у центру српског малинарства. То се види и по исплаћеним субвенцијама за премијаме осигурања. Некад је то било 400 милиона сад је то преко милијарду ипо скоро четири пута више у односу на претходне три, четири године – рекао је Недимовић.

Илустрација: Ускоро ће малињаци бити још боље заштићени од града/ ФОТО: Pixabay
Он је нагласио да има једна ствар која је јако важна за ивањички крај а која ће бити готова у септембру.
– То је систем аутоматске противградне одбране на простору Републике Српске. Овај систем ће од града да брани Западну србију скроз од Власенице па до Вишеграда. Да избегнемо ове ситуације које смо имали у претходних двадесетак дана на простору Ариља, Ивањице и осталих села около. Мислим да нам је то најважнији инфраструктирни пројекат, а онда се све друго надограђује на то – најавио је министар.
на питање да ли ће остати министар пољопривреде недимовић је нагласио да је потпуно неважно ко ће то бити, важно је да смо ми сад два корака испред него што смо били пре пет година кад је пољопривреда у питању.
– Шта год да буде ја сам презадовољан постигнутим макар то било само у Ивањици и Ариљу – закључио је Недимовић.

У шабачком крају за килограм малине већ се плаћа 600 динара.

Извор: https://infoliga.rs/2022/06/16/nedimovic-u-ivanjici-resili-smo-cenu-maline-resicemo-i-problem-sa-radnom-snagom-video/

Srodni tekstovi

2 коментари

Nebojša petrovic 18. јун 2022. - 13:02

To je ok a šta uradite
za visnju

Одговори
Jasmina 21. јун 2022. - 15:12

A cenu visnje kad planirate da resite, sad trenutno opstina Prokuplje pocetna cena 40 RSD po kiligramu

Одговори

Оставите коментар