Из прве руке – како изгледа производња шампињона у Србији

Аутор: draganadpetrovic
125 посета

Производња шампињона један је од најбољих пројеката у пољопривреди, где на малом простору може да зарађује много људи.

Врло је захтевна и тражи посвећеност, због чега многи који су се упустили у овај посао од њега одустају.

Прича нашег суграђанина Живојина Срећковића, који се бави производњом шампињона, је другачија.

Прича о ЗЕТА шампињонима почела је пре три године, када је власник ове фирме, Живојин Срећковић, одлучио да напусти посао у приватној фирми и започне сопствени бизнис.

На предлог пријатеља почео је да се бави производњом шампињона.

С обзиром на то да није имао искуства у том послу, сам почетак је, како каже Живојин, био тежак и мукотрпан.

Илустрација: Породичан бизнис од кога може лепо да се живи

Најтеже је било ући у посао, научити производњу, пронаћи тржиште и раднике.

Захваљујући снажној вољи, упорности и несебичном залагању свих чланова породице, Живојин је успео да премости препреке на које је наилазио и данас са поносом каже да живи од свог рада.

Живојин је производњу покренуо без икаквих државних субвенција и кредита. У томе су му помогли таст и ташта, који су читав радни век провели у иностранству и своју животну уштеђевину уложили у ЗЕТА шампињоне.

Живојин и Дражена, зет и ташта, главни су носиоци посла у овој фирми. Добри породични односи, разумевање и слога, пренети су и на ЗЕТА шампињоне.

Месечна производња шампињона износи две и по тоне, а посебна пажња поклања се квалитету, јер је он пресудан за позиционирање на тржишту.

ЗЕТА шампињони могу се наћи у локалним трговинским ланцима у Крагујевцу, али и шире.

Извор: https://rtk.co.rs/proizvodnja-sampinjona-kao-odrziva-biznis-ideja/

Srodni tekstovi