Дали оглас за бербу па изазвали лавину коментара и нећете веровати шта су урадили

Аутор: Gdjakovic
584 посета

Потрага за сезонским радницима је у току, посебно су актуелни они у области пољопривреде, а главна тема је, као и сваке године, зарада.

Судећи по бројним објавама на друштвеним мрежама у сезони увек треба доста радника како за бербу боровница, тако и за бербу малина, јагода, али радницима се нуди и добра зарада често и уз оброк и смештај.Сада се појавио и један оглас који је привукао доста пажње и изазвао гомилу коментара.
„Потребни радници за бербу боровнице, почиње се у понедељак 12. јуна, 350 динара је сат, исплата сваких седам дана“, наводи се у огласу, а даље се додаје да је место бербе Жарковац. По рачуници, ако радите осам сати, имаћете дневницу од 2.800 динара. У огласу се не наводи да ли су храна, пиће и смештај обезбеђени. Свима је у овом огласу највише пажње привукла дневница, тачније сатница која је свега 350 динара.

„Да ли сте ви реални са толиком сатницом?? Да се неко чвари на сунцу цео дан, седам дана у недељи за бедних 3.150 динара (9 радних сати, па нека је и 10 сати) Да вам помогнем, пошто очигледно не знате ни које су цене у трговинама, ни које су цене горива и осталог… Без минимум 400 динара сат нико неће да вам крочи на плантажу! Ви ћете да продате те боровнице за седам евра по килограму наредних 15 дана од почетка бербе, а платите радника 2,5 евра па да ли сте реални“, један је од коментара испод овог огласа.

„2.800 за 8 сати рада“, „У Шапцу је 450 динџи сат за малину, превоз, ужина са кафом…ко је са стране и стан“, „Може 5.000 по дану, три оброка и смештај. Данас то тако иде, исплата на седам дана, нема исплате неће бити ни боровнице, ни вас, јер доста има преваранта где год да радиш увек ти закину. Нема више тога“, неки су од коментара.

Након овог, оглашивач је забранио коментарисање огласа.

Подсетимо, прошле године је био актуелан један оглас где је дневница за брање боровница била 50 евра.

Извор:

https://www.alo.rs/biz/novac/769604/oglas-za-posao-izazvao-lavinu-komentara-za-te-pare-niko-nece-da-bere/vest

Srodni tekstovi

4 коментари

Zoran 10. јун 2023. - 18:07

A šta ćemo sad? Nema ni za seljaka a nema ni za berače!

Одговори
Marko 11. јун 2023. - 12:24

Da ,7 e uzme a pre toga sadi, kopa, prska zaliva i jos hiljadu stavki da ne pricamo ,znaci proizvodjac 1 euro ,a berac vkv 2e

Одговори
Миле 11. јун 2023. - 17:50

Пала цена житарицама.Цена концентрата и живе стоке није.Удри по сељака..Трговци , надкупци, препродавци цветају на све стране.Никад боље зараде.Динар на инар.Држава ћути.

Одговори
Dejan 13. јун 2023. - 15:40

Radnici najbolje prodju, mozak kući i kad se vrate da se sa njim druze bogatiji za 50 e

Одговори

Оставите коментар