БЕСПЛАТНО преузмите АГРОБИЗНИС МАГАЗИН за ЈУЛ 2023.

Аутор: Gdjakovic
580 посета

Ове године жетвене дане провели смо на имањима колеге Горана Ерора са РТВ-а који се иначе са породицом бави пољопривредном производњом, од ратарства до сточарства. Горан је ове године имао 10 хектара под пшеницом а сортимент су чиниле Арнова ЛГ, Сомтуосо ЦС, Софру РWА, Солензара РWА, Марвел КWС, Овалие и Лидеина.
Остварио је просечан принос од 3,7т по јутру, а хектолитарка једииница је била од 72 до 78, влага је била 11 док је протеин било од 18 до 21. Бројке показују да један од три купаца хране за кућне љубимце мисли да коришћење биљних састојака чини храну за кућне љубимце много здравијом. Истовремено, произвођачи хране за кућне љубимце се све више суочавају са мањом доступношћу и променом цена, углавном за месо. Као резултат тога, многи произвођачи су вољни да истраже нове изворе протеина и диверсификују свој портфељ.Очигледно је да Србија овде може да има велику шансу да своје сировине искористи за прераду у готове производе за кућне љубимце. Надамо се да ће их текст који преносимо инспирисати за тај посао.
Управни одбор Задружног савеза Војводине, констатовано је да се земљорадничке задруге и пољопривредници налазе у неповољном положају, који је кулминирао са великим падом цена пшенице и великим трошковима сетве. У складу са тим упућени су захтеви Министарству пољопривреде за већим давањима по хектару, ослобађањима од пореза на услуге, мањим каматама на кредите. Детаљније на задружним странама

VIBER GRUPA AGROPRESS PRIKLJUČITE SE

Преузмите часопис на линку: Agrobiznis magazin JUL 2023

Уколо вас занима нека од тема слбодно идите на било који линк испод:

Organska poljoprivreda – javni poziv

Objavljen novi javni poziv i produžena tri aktuelna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo novi pravilnik za inovativne projekte

Objavljeno je šta sve može da se finansira iz IPARDA 3

Novi pravilnik za subvencije osiguranja poljoporivrede

Advokati prevarili poljoprivrednike ili je nešto drugo? Podignute kolektivne tužbe

ТРЖИШТЕ

PŠENICA

KUKURUZ

SOJA

SUNCOKRET

ŠEĆERNA REPA

Srodni tekstovi

Оставите коментар