Агро Белграде 2022. одржаће се од 27. до 29. јануара на Београдском сајму

Аутор: Gdjakovic
593 посета

Релативно нова манифестација из сектора пољопривреде поново се припрема за сам почетак наредне године. Наиме Агро Белграде 2022 који је за кратко време постао водећи регионални сајамско-конференцијски догађај у области воћарства, виноградарства и повртарства припрема се да освоји рекордних 30.000 м2 где ће се окупити преко 1000 излагача и брендова, укључујући и представнике највећих светских компанија.
Агро Белграде је први међународни сајам воћарства, виноградарства и повртарства у Србији. Својим излагачким и конференцијским делом има за циљ да постане главно место за размену знања, искустава и пословних прилика у овим трима областима за регион Западног Балкана и Југоисточне Европе. Фокус је на пословном умрежавању и стварању адекватних пословних прилика, напредној пољопривреди и модерним системима производње и прераде, чиме се жели постићи боље позиционирање Србије на иностраном тржишту. Важан аспект сајма је и едукација, са циљем унапређења знања представника индустрије, како би побољшали своје пословање и дошли до нових тржишта.
Планиране су конференције и округли столови, који се баве питањима као што су савремена технолошка решења у пољопривреди, едукација произвођача о моделима финансирања пољопривреде, органска производња, глобални пласман робе, сертификација, политике ЕУ у пољопривреди, као и друге теме. У оквиру Агро Белграде Б2Б кафе-а повезаће се произвођачи са професионалним купцима и трговцима из целог света.

Са претходног сајма у Београду


Поред бројних излагача из сектора на сајму се представљају локалне самоуправе са својим потенцијалима, а посебно место заузеће штанд Републике Српспске која ће имати заједнички наступ на овој маниофестацији.
Међу бројним експонатима биће и трактори намењени воћарској производњи, специјализопване машине за повртарство и опрема за подруме реномираних кућа. Најављене су бројне делегације не само из региона већ са свих меридијана од Индије и САД до Аустралије и Кине.
Агро Белграде је подржан од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Града Београда – Секретаријата за привреду и УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду.

Srodni tekstovi

Оставите коментар