Бамија, позната и као окра, једна је од најзанимљивијих биљака тропског порекла која поново …
Биљна производња
-
- АгроекономијаВоћарство и виноградарство
МАЛИНАРСТВО ГУБИ СВОЈУ ПОЗИЦИЈУ
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicПо природи ствари, волимо да будемо лидери, али без лажне скромности ту позицију губимо …
- АктуелноРатарство и повртарство
На прагу сетве пшенице: Декларисаног семена нема довољно, користиће се и ланско жито
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicСетва пшенице, један од најзначајнијих пољопривредних послова у години, у Србији је већ започела …
- АгроекономијаБиљна производњаДигитална пољопривреда
Сеју пшеницу, беру струју: нова пољопривреда у Француској
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicНа обронцима региона Оверњ, у месту Шаделеуф (Chadeleuf), поље не звучи као обично. Уместо …
- АктуелноВоћарство и виноградарство
Подршка државе виноградарству – министар Гламочић најавио поновно увођење подстицаја за артешке бунаре
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicМинистар пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драган Гламочић посетио је винарију „Стемина“ у …
-
Снег који је пао у брдско-планинским пределима у западној Србији, посебно у општини Ивањица, …
- Ратарство и повртарство
Одличан бизнис за повртаре, зарада и до 44.000 евра по хектару
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicГајење зачинске паприке све више привлачи пољопривреднике, јер је откупна цена стабилна и улагања …
- Агроекологија и заштита животне срединеАгроекономијаШумарство
Србијашуме – чувари зеленог богатства Србије
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicЈубилеј у Бојчинској шуми У питомом окружењу Споменика природе „Бојчинска шума“ обележен је значајан …
- АгроекономијаБиљна производњаВоћарство и виноградарство
ФРУИТ АТРАКШН 2025: лабораторија нових сорти, дигиталних алата и „пост-харвест“ решења
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicМадрид је од 30. септембра до 2. октобра поново постао епицентар светског воћарства и …
- Воћарство и виноградарство
Јабука није само воће – она је гастрономска звезда
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicЈабука је вековима пратила човека – од воћњака до трпезе, од једноставне ужине до …