Швајцарци направили јаје на бази биља!

Аутор: Gdjakovic
492 посета

Фото илустрација: (Courtesy Migros)

Прва тврдо кувана јаја на биљној бази лансирана су у Швајцарској. Развијен и продаван од стране највећег малопродајног ланца Мигрос у земљи и познат као “V Loved The Boiled,” производ се овог месеца дистрибуира у одабраним продавницама.

Мигрос напомиње да је производ био у развоју већ неколико година и да ће у почетку бити доступан у водећим градовима и преко интернета, иако ће залихе у почетку бити ограничене.

“V Loved The Boiled,” је направљен од сојиних протеина и изгледа као обично јаје за пикник и може се исећи и припремити на исти начин. Паковање од четири ова алтернативна јаја кошта 4,40 швајцарска франка (4,83 долара односно 490,43 динара).

Тврдо кувана јаја придружују се осталим производима у биљној понуди Миргрос „V Love“, која се први пут појавила 2020. године и која је нарасла на преко 100 артикала, од којих је преко 90% веганско. Прошле године је продавац лансирао још један вегански производ на свету у облику јогурта.

Иако је Мигрос можда био први који је пласирао свој производ, у америчкој прехрамбеној компанији Crafty Counters такође тврди да има прва тврдо кувана јаја на свету. Они су, међутим, направљени од орашастих плодова и за њих се каже да нуде сличну исхрану као и пилећа јаја, али тек треба да се појаве на полицама супермаркета.

Шарена лажа или будућност? Шта деца мисли да ли кока носи јаје илио крава?

Ако још увек имате илузију да су ове врсте производа само шарена лажа, узмите у обзир пример алтернативне компаније за производњу јаја East Just  из Сан Франциска, која је за мање од једне деценије порасла на вредност од приближно 1,2 милијарде долара.

Не знам зашто, али ови најновији догађаји су ме подсетили на бројна истраживања последњих година која су тражила да открију одакле деца мисле да им храна долази. Једно такво истраживање у Великој Британији показало је да 18% испитаних старости 5 до 7 годинаа мисли да рибљи панети потичу од пилића, 6% из групе старости 14-16 година мисли да краве производе јаја, док многа деца мисле да сир потиче од биљке.

Ове анкете нам измаме осмехе и изазивају можда чуђење или забринутост али кроз коју годину мода буду у праву!

Извор: https://wattglobal.omeclk.com/

Srodni tekstovi

Оставите коментар