Ухапшена још једна група лажних пољопривредника

Аутор: draganadpetrovic
567 посета

По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду данас је ухапшена нова група лажних пољопривредника, који су преваром од Управе за аграрна плаћања узели по око милион и по динара на основу лажне документације коју су приложили приликом аплицирања за остваривање права на подстицаје за инвестиције у пољопривреду.У априлу ове године разотривене су и ухапшене две групе по десетак лажних пољопривредника.

У данашњој акцији ухапшени су С.Г., С.З., Д.З., Д.С., Д.З., Ш.С., Р.С., Ђ.В. и К.Ж. због постојања основане сумње да су извршили кривично дело превара и кривично дело фалсификовање исправе, док је за четири особе које нису пронађене на адресама пребивалишта расписана потрага, кажу за Тањуг у тужилаштву.

Прецизирају да је након провера, утврђено да су ови осумњичени кривична дела извршили током 2019. године, тако што су добили велике своте новца (свако лице од око 1.500.000 динара) од Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и то на основу лажне документације коју су приложили приликом аплицирања за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства, за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње биљних култура у 2019. години.

Илустрација: Фалсификовали документацију да би дошли до пара од субвенција

Они ће бити саслушани у четвртак у тужилаштву, а након изношења њихове одбране и прибављања података о евентуалној ранијој осуђиваности, тужилаштво ће одлучити да ли ће и према којим лицима поднети предлог суду за одређивање притвора.

Након саслушања осумњичених, у истрази ће бити испитани оштећени и сведоци, прикупљена сва обавештења и сви други докази, након чега ће бити донета одлука о даљем току поступка, саопштено је из тужилаштва.

Извор: https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhapsena-grupa-laznih-poljoprivrednika-od-uprave-za-agrarna-placanja-uzeli-po-milion/7l33n30

Srodni tekstovi

Оставите коментар