Почеле пријаве за Конкурс Министарства пољопривреде, први захтев већ јутрос пристигао?!

Аутор: Gdjakovic
494 посета

Од данас је почела пријава за све који су заинтересовани за до сада најповољније субвенције у пољопривреди, популарне као 50:40:10 где авансно ппљопривредник добија 50% безповратних средстава док 40% улаже из кредита код своје банке, а само 10% су средства која у старту произвоћач треба да уложи.

Како Агробизнис магазин сазнаје један произвођач је већ јутрос поднео захтев што је изненадило службенике јер обично првог дана нема пријава за конкурсе. Такође је важно напоменути да за одобрење пројеката, моменат предаје захтева нема важнију улогу већ сам квалитет односно за које намене се захтев подноси.

Како је раније најављено из Министарства пољопривреде, током године, биће укупно три јавна позива за пријаве на конкурс, а укупан буџет само за ову годину је 20 милиона евра. Први своје пројекте могу да поднесу воћари, повртари, виноградари и цвећари.

Један захтев може бити подржан са најмање 10.000 а максимално  25.000  евра када је реч о пољопривредним газдинствима док ће мала и средња предузећа моћи да рачунају на 12.500 до 200.000 евра. У првом позиву биће подржани сектори воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства.

 „Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији“ је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке.

Детаљније информације као и списак банака и консултаната који могу помагати у подношењи захтева налазе се на линковима:

Први конкурсни рок истиче за месец дана а наредни позиви ће бити у јулу и октобру текуће године.

Srodni tekstovi

Оставите коментар