Опрез: Ово су повучени сладоледи у Србији

Аутор: draganadpetrovic
616 посета

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде потврдио је да су и у Србију стигли пакти сладоледа М&М, Сникерс и Твикс, који садрже прекомерно пестициде и већ их уништавају.

РАСФФ европски систем за безбедност хране, обавестио нас је јуче у 17.28 сати, тачније шпанске колеге су нас обавестиле да у систему имају проблем с одређеним серијама појединих врста сладоледа и да су неке стигле и до нас.Ветеринарска инспекција одмах је поступила по овом обавештењу и из магацина повукла све проблематичне сладоледе и ради се на њиховом уништавању. Још истражујемо да ли су сладоледи из те серије и већ негде у продаји, па да их повучемо и уништимо – каже Недимовић.

Додаје да реч о сладоледима М&М, Сникерс и Твикс, који који садрже стабилизатор „Лyгомме ФМ 4600/Боџ25/СТД/Е800″ – етил оксид, изнад дозвољених граница.

Број лота адитива који је уграден у сладолед је 0013925497. Производи су увезени из Француске у више ЕУ земаља, а за Србију увозници су Фриком и Марк Балкан Ист Нами.

Управа за ветерину спроводи законске мере у смислу повлачења производа са тржишта и забране увоза спорних производа, до окончања истраге, а саме компаније су добровољно већ почеле са повлачењем спорног лот-а.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар