Ово је дечак о коме прича Србија, понос села Јарковца

Аутор: draganadpetrovic
496 посета

Никола Вучковић (12) из Јарковаца иде у шести разред основне школе и један је од најмлађих пољопривредника у Србији. За разлику од његових вршњака, који време проводе на друштвеним мрежама, овај дечак већ пуне четири године бави се ратарством, повртарством и сточарством, за које каже да му је омиљено.Све животиње које се налазе у дворишту породице Вучковић на Николу су одавно навикле, па их он музе и храни.- Ујутру устанем у пола 7, попијем чај, уђем у шталу, почистим испод крава, дам зобање, перем виме, музилица. Кад то урадим, онда храним свиње, онда код пилића, кокошака и тако – набраја Никола шта све стигне да уради и описује како изгледа његов просечан дан за „РТВ“.
Како каже, сам је купио једно теле од свог новца.

Илустрација: Никола Вучковић музе краве, храни живину и све зна и уме
  • Прву краву (теле) које сам купио скупљао сам паре од рођендана и купио сам је. Ухранио и она се отелила и сада је крава – истиче Никола.

Док његови вршњаци из руку не испуштају мобилне телефоне, Никола не испушта музилицу, косу и остале алате којима се служи сваки озбиљан пољопривредник. Додаје да за сада има све што му је потребно како би обављао послове које воли, још би му само добродошао један комбајн.

Извор:https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/nikola-ima-samo-12-godina-od-cega-se-vec-cetiri-bavi-poljoprivredom-ustanem-u-pola-7/8dwgnlt

Srodni tekstovi

Оставите коментар