Нула толеранције на злоупотребе у пољопривреди: Ухапшено седам ветеринара

Аутор: draganadpetrovic
511 посета

Одговорно лице Ветеринарске клинике Пирот, седам ветеринара у тој клиници и одговорно лице једног пољопривредног газдинства ухапшени су због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова, они се терете да су, од почетка априла до средине јуна ове године, искоришћавањем свог службеног овлашћења и невршењем службене дужности овлашћених обележивача говеда од стране Министарства пољопривреде, Управе за ветерину, у 29 случајева прибавили корист за више од 50 особа приказивањем фиктивних купопродаја, обележавања и уматичења грла-говеда на подручју Пиротског управног округа.

Илустрација: Откривена превара у Пироту

Ухапшени су Д. Ж (1965), одговорно лице Ветеринарске клинике Пирот, ветеринари у тој клиници Д. С (1972), Г. Р (1962), Ж. М (1987), Р. П (1967), С. С (1971), С. П (1969) и З. П (1963), као и С. П (1970), одговорно лице једног пољопривредног газдинства.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу МУП-а.

Извор:https://www.dnevnik.rs/hronika/pirot-uhapseno-devet-osoba-zbog-zloupotrebe-polozaja-15-06-2021

Srodni tekstovi

Оставите коментар