Недимовић: Не наседајте на шибицаре

Аутор: draganadpetrovic
789 посета

Министар пољопривреде Бранислав Недивовић позвао је данас пољопривредне произвођаче да не наседају на „шибицаре“ и да са њима не склапају никакве незаконите договоре и подсетио да је злоупотреба субвенција кривично дело, да ризикују брисање из регистара пољопривредних произвођача и да тиме губе право на субвенцију.

Илустрација: Појачава се контрола трошења додељених субвенција


Он је рекао да је пандемија омела контролу издатих субвенција.
„Ми можда нисмо дошли за три месеца, али доћи ћемо за шест, девет, годину и по“, рекао је Недимовић и позвао пољопривреднике да све сумњиве махинације пријаве Министарству пољипривреде или на мејл инфоЖминпољ.гов.рс „Ми морамо томе да станемо на крај због свих поштених пољипривредника рекао је Недимовић гостујући на ТВ Прва.
Петог маја расписује се конкурс за повртаре, воћаре, цвећаре и виноградаре најавио је министар и додао да ће субвенција покривати пола трошкова и да ће новац бити исплаћен унапред.
Према његовим речима, сунцокретово уље је на српском тржишту поскупело због велике потражње за биљним уљима на светском тржишту и додао да је сунцокрет „на зелено“ од прошле године поскупео за 50 посто.

Илустрација: И раније је било покушаја малверзација са извозом бресака

Коментаришући јучерашнје хапшење 68 лица министар је рекао да ухапшени због малверзације нису пољопривредници, већ су покушали да „изврдају државу“.То су лопови који покушавају да изврдају државу“, рекао је он за ТВ Прва. Недимовић је појаснио да 68 пољопривредника који су ухапшени у великој акцији полиције јуче су покушали реекспорт брескве нектарина.“Оне су увезене из Грчке, а покушали су да их извезу у Русију као да су српске“, рекао је Недимовић. Како каже, то није први случај, већ раније је враћено четири камиона из Русије, па су из Србије покушали поново да их врате на тржиште у Русију.

„Давали су откупне листове, као да су предали робу, а фактички ту количину нису имали“, појаснио је Недимовић.

Управо због откривених превара, он је најавио да ће ова година бити година контроле субвенција.

Извор: Тањуг и Б92

Srodni tekstovi

Оставите коментар