Лисице продавцу лажног меда

Аутор: draganadpetrovic
414 посета

Полиција у Смедереву, у сарадњи са Пореском полицијом, ухапсила је П. М. (54) из Смедерева због постојања основа сумње да је извршио кривична дела производња и стављање у промет шкодљивих производа, пореска утаја и фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је он, као одговорно лице једног предузећа које се бави продајом меда, од 2018. године, уместо правог продавао лажни мед прављен од неколико врста шећера и разних додатака.

Такође је у том периоду, како се сумња, наводно откупљивао мед од самосталних произвођача и сачинио 67 откупних листова у којима је лажно приказано да је од њих откупио више од 480 тона меда, укупне вредности око 330.000.000 динара.

Илустрација: Све више фалсификатора меда/ Фото: Pixabay

П. М. се сумњичи да је, на основу овог наводног откупа, подизао готов новац са рачуна фирме и на тај износ неосновано остваривао одбитак пореза, чиме је оштетио буџет Републике Србије за више од 52.000.000 динара.

Такође је, како се сумња, фиктивно продао фирму једном мушкарцу што је искористио као изговор да не достави сву пословну документацију службеним лицима, правдајући се да ју је предао новом власнику, па му се на терет ставља и кривично дело онемогућавање вршења контроле.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен основном јавном тужиоцу у Смедереву.

Извор: https://www.pressek.rs/srbija/smederevo-uhapsen-osumnjiceni-za-prodaju-laznog-meda-i-poresku-utaju/

Srodni tekstovi

Оставите коментар