Ово су победници избора за најбоље у аграру у 2022. и понос Србије

Аутор: draganadpetrovic
298 посета

Победник овогодишњег Избора за најбоље пољопривредно газдинство Србије је Александар Жилић из Мартинаца, док је за најбољег младог пољопривредника проглашен Радивој Лагунџин из Иђоша. Друго место у избору за најбоље газдинство припало је Бојану Ценићу из Дубља, а треће Славиши Стојковићу из Мале Реке. Директан пренос проглашења емитован је на Првом програм Радио-телевизије Војводине, у чијој новој згради на Мишелуку је тим поводом и уприличен догађај доделе награда.
Овогодишњи избор организовало је Српско удружење младих пољопривредника СУМП у сарадњи са компанијом Color Media Communications и уз институционалну подршку Привредне коморе Војводине, са циљем промовисања пољопривреде и приказивања добрих прича људи који вредно раде на пољима у Србији. Репортажама о животу и раду на селу су показали, да осим слике необрађених и пустих њива постоји и друга слика српског села, она у којој пољопривредници устају у зору, одлазе на поља, у стаје, воћњаке и винограде. Током фебруара и марта они су се пријављивали на конкурс званичне интернет странице најбољегаздинство.рс, а одлуком стручног жирија у ужи круг пласирало се 15 пољопривредника који су до проглашења представљени и широј јавности. Право на учешће имали су сви регистровани пољопривредници који су у активном статусу и који су у тренутку конкурисања имали мање од 40 година.

Илустрација: Најбољима су уручене плакете и награде

Селекција пријава и кандидата, као и одлука о проглашењу победника у обе категорије била је задатак осмочланог жирија у саставу:
– проф. др Недељко Тица, декан Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду
– Вељко Јовановић, саветник председника Привредне коморе Србије
– Милија Милетић, посланик у Народној скупштини Републике Србије
-доц др Вук Радојевић, заменик директора Института за ратарство и повртарство “НС семе”
– Ласло Арендаш, пољопривредни аташе Делегације ЕУ у Србији
– мастер економиста Горан Ерор, уредник емисија о пољопривреди и презентер на Радио-телевизији Војводине
– Мила Марковић, саветница за пољопривреду, Амбасада Краљевине Холандије
– Божо Јоковић

Најбољем младом пољопривреднику уручена је плакета и ваучер у износу од 300.000 РСД, док су трећепласирани и другопласирани у Избору за најбоље пољопривредно газдинство осим плакета добили ваучере у вредности од 200.000 РСД, односно 300.000 РСД. Победнику Избора припало је пола милиона динара, плакета и златни дукат.

Покровитељи Избора за најбоље пољопривредно газдинство и Избора за најбољег младог пољопривредника у РС за 2022. годину су МК Гроуп, НЛБ Комерцијална банка, Agrotech пољопривредне машине, Syngenta, ДДОР осигурање и Unipol Gruppo.

Извор: https://nadlanu.com/715988/izabran-najbolji-mladi-poljoprivrednik-i-najbolje-poljoprivredno-gazdinstvo-u-srbiji-za-2022-godinu/

Srodni tekstovi

Оставите коментар