Дигитализација у осигурању у функцији заштите пољопривредне производње

Аутор: Gdjakovic
362 посета

Апликација ДДОР ТЕРРА убрзава поступак исплате штета
Дигитализација у осигурању у функцији заштите пољопривредне производње
Платформа ДДОР ТЕРРА пољопривредним произвођачима омогућава пријаву штете одмах по настанку нежељеног догађаја и то са њихове њиве или из воћњака. Пратец́и трендове како дигиталних навика корисника, тако и повец́аног ризика од штета у пољопривреди изазваних природним катастрофама, ДДОР осигурање је у сарадњи са БиоСенс институтом развило посебну мобилну апликацију ДДОР ТЕРРА. Помоћу ове платформе, поступак процене штета је бржи, једноставнији и ефикаснији, а произвођачи брже могу да наставе са радом. Апликација је бесплатна за све осигуранике ДДОР-а, са полисама које покривају њихове усеве и плодове и доступна је за преузимање на Гоогле Плаy продавници. Ова иницијатива потврђује друштвену одговорност ДДОР-а као лидера у осигурању свих чланова агро-ланца.


„ДДОР осигурање је инстуција од поверења у овим крајевима. Поред класичних врста осигурања намењених становништву и привреди, нашој кући поверење указује значајан број како примарних пољопривредних произвођача тако и других представника агро ланца. Изградња оваквог поверења заснована је на чињеници да ми испуњавамо нашу сврху, а то је брига о континуитету пословања наших клијената, тј. Исплати штете. Само у последње три године, у Сомбору и околини смо исплатили 122 милиона динара оштећеним пољопривредницима. Нова апликација биће од великог значаја јер ће олакшати и убрзати процес пријаве штете. Ово је још један показатељ да поред изузетно квалитетне понуде и ширине покрића бринемо и томе да клијенти добију врхунски ниво услуге.“ изјавио је Александар Милошев, директор филијале Сомбор ДДОР осигурања.
„ДДОР осигурање и Задружни савез Војводине имају дугогодишњу пословну сарадњу, чији је циљ да заједнички утичемо на повећање степена едукације и културе осигурања у пољопривреди, што нашим чланицама, земљорадничким задругама и њиховим задругарима, доноси већу сигурност у производњи. Коришћење услуга осигурања у пољопривреди код произвођача је од великог значаја и за земљорадничке задруге, које уговарају пољопривредну производњу са њима, јер ће поред произвођача, негативне ефекте изостанка приноса или смањеног приноса у производњи, једнако сносити и задруга, кроз немогућност произвођача да се раздужи задрузи. Биће нам драго да данас чујемо какве иновације у услугама је припремио ДДОР у сарадњи са БИОСЕНС-ом и надамо се да ће и ова нова услуга нашим заједничким акцијама унапредити сектор осигурања у пољопривреди, како код земљорадничких задруга, тако и код њихових чланова – задругара и коопераната.“ рекла је мр Јелена Несторов, секретар Задружног савеза Војводине.


„Институт БиоСенс је мултидисциплинарни институт, пионир дигиталне трансформације пољопривреде у Србији. Тежи да домаћем, али и светском пољопривредном сектору пружи врхунска дигитална решења. Многобројни национални и интернационални пројекти и награде су заштитни знак Института. БиоСенс снажно подржава трансфер знања и стварање јаких веза између науке и привреде кроз стратешка партнерства и подстицаање укључивања компанија у процес дигитализације. Заједно са ДДОР-ом, једном од водећих осигуравајучих компанија у Србији, која је препознала важност дигитализацје осигурања у пољопривреди, развили смо платформу ДДОР ТЕРРА. Кроз ову платформу, процес осигурања добија потпуно другу димензију – омогучава транспарентност, брзу комуникацију, активно укључује пољопривреднике у процес обраде штета. Овај пројекат представља значајне кораке на дугом путу дигитализације пољопривреде” изјавила је Милиљана Вујасиновић, руководилац Центра за развој производа Института БиоСенс.
„ДДОР ТЕРРА представља још један корак у значајном процесу наше дигитализације, чији је циљ унапређење квалитета услуга које пружамо нашим клијентима. Исплата штете јесте најзначајнији тренутак у нашем пословању и због тога смо одлучили да овај процес поједноставимо и дигитализујемо. Са друге стране, пољопривреда је изузетно значајна индустрија и у овом делу Србије сарађујемо са великим бројем клијентата. Свакако је осигурање усева и плодова сегмент који је више заступљен и тиме је ДДОР ТЕРРА битна за већи број корисника. Поред тога, имамо и велики број клијената који осигуравају свој сточни фонд те смо и за њих увели нове пакете производа са основним и допунским покрићима, прилагођене специфичностима потреба сваког произвођача.“ изјавио је Лазар Богдановић, директор Сектора за осигурање пољопривреде ДДОР осигурања.
ДДОР ТЕРРА је јединствено технолошко решење намењено свим пољопривредним произвођачима који од сада могу да на свом паметном телефону имају преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, али и да брзо и лако пријаве штету на свом пољу или воц́њаку. Апликација је развијена са Институтом БиоСенс, европским лидером у развоју агротехнолошких решења и користи најсавременије ГИС (Географски информациони систем) моделе за пријаву и процену штете, употребом сателитских фотографија и напредних филтера за одабрану парцелу са осигураним усевима или плодовима, те прати њихов раст и напредак до термина за жетву. Читав апликативни систем обезбеђује јаснију процену ризика, а у случају штете прецизније квантификовање губитака. На овај начин, поред брзине и тачности, ДДОР ТЕРРА убрзава поступак процене и ликвидације штете.

Srodni tekstovi

Оставите коментар