Велика полицијска акција: Ухапшено 36 особа

Аутор: draganadpetrovic
759 посета

Припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су 36 особа, док ће кривичном пријавом бити обухваћена још једна особа, због сумње да су извршили кривична дела давање мита, примање мита и злоупотреба службеног положаја.

Илустрација: Нема толеранције за корупцију/Фото: Pixabay

Ухапшени су Н. П. (1984), одговорно лице ПД “Јела универзал“ из Ивањице, возачи у тој фирми В. М. (1976), М. М. (1993), В. Д. (1995) и С. М. (1989), возачи у ПД “Маја ЊООД“ д.о.о. Ивањица С. П. (1989) и Р. Б. (1984), као и 29 чувара запослених у ЈП „Србијашуме“, у више шумских газдинстава на територији Републике Србије.
Кривичном пријавом биће обухваћена и тридесетогодишња жена, одговорно лице ПД „Маја ЊООД“, за којом полиција интензивно трага.

Осумњичени Н. П. и тридесетогодишњакиња терете се да су преко возача запослених у фирмама „Јела универзал“ и „Маја ЊООД“, у којима су они одговорна лица, давали мито чуварима шуме како би приликом експлоатације дрвета у отпремницама уносили податке неистините садржине, чиме су оштетили ЈП „Србијашуме“.

Илустрација:Осумњичени за фалсификовање службене документације/ Фото: Pixabay

Шумски чувари су, како се сумња, у службеној документацији приказивали мање количине од стварно утовареног дрвета, односно приказивали да је реч о лошијој класи робе од оне коју су возачи преузели.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор: https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=06&dd=18&nav_category=16&nav_id=1877188&utm_source=prva&utm_medium=box&utm_campaign=b92_prva_vesti_sidebar

Srodni tekstovi

Оставите коментар