Агробизнис у Дубаију: Да ли знате шта су срећне жваке?

Аутор: draganadpetrovic
417 посета

Познато је да је стрес окидач за многе болести посебно за акутни инфаркт миокарда који погађа све млађу популацију, посебно мушкараца. А шта када бисте могли да се решите стреса на врло једноставан начин и то жвакањем?
Током посете Expo 2020. у Дубаију, односно Gulfood сајму екипа Агробизнис магазина испробала је срећне жваке. Не, није у питању никаква наградна игра компаније за производњу жвакаћих гума, већ је један Аустријанац дошао на сјајну идеју да споји лепо и корисно и направио је Happy gum жваке против стреса.

Илустрација: Срећне жваке испуштају екстракт лаванде кад се жваћу

У питању су жвакаће гуме са екстрактом уља лаванде која, научно је доказано, утиче на смањење стреса код човека.Лаванда је одавнина позната као лековита биљка која утиче на умањење психичке напетости, ублажава болове код главобоље,мигрене и грчева, помаже бржем зарастању рана. Осим тога лаванда помаже код инфекције усне дупље и против лошег задаха, па ето разлог више да се жваће Happy gum.

Како им само име каже Срећне жваке током жвакања испуштају етерично уље лаванде и доказано помажу у смањењу свакодневног стреса и поправљању расположења. Према произвођачима безбедно је дневно жвакати до десет ових жвакаћих гума,али је препорука да то ипак буде једна до две дневно што ће бити сасвим довољно да се ослободите стреса.Happy gum се већ продаје у аустријским маркетима, а произвођачи су у преговорима са ДМ дрогеријама да своје жваке продају и у њиховим продавницама. Интересовање купаца је велико, а план је да се Happy gum ускоро нађу и радњама широм Европске уније.

Илустрација: Научно је доказано да лаванда утиче на умањење психичке напетости/ ФОТО: Pixabay

Одушевљни информацијом да смо из Србије аустријски произвођачи су се распитивали не само за продају својих жвака и на нашем тржишту, већ су ради и да сарађују са нашим произвођачима лаванде и екстракта ове биљке које би откупили и користи у производњи својих Срећних жвака.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар