Агробизнис магазин у Дубаију: Вино без алкохола и уникатни шарени сир (ФОТО)

Аутор: draganadpetrovic
665 посета

Екипа Агробизнис магазина борави на Gulfood сајму, који се одржава од 13. до 17. фебруара у Дубаију, посетила је штанд руске регије Татарстан. Ова регија налази се у средишту источно-европске равнице око 800 километара источно од Москве према Уралу. На Gulfood сајму они су се представили напитак од грожђа, тачније безалкохолно вино под именом Емиз које је намењено младим људима. Иако на први поглед изгледа као било које друго вино, заправо то није јер се прави на потпуно другачији начин и како тврде десет пута је здравије од класичног вина.

Наиме, како су нам објаснили, грожђе обрађено на њихов врло специфичан начин задржава сва својства, не губи ништа од нутритивних вредности и зато је ово безалкохолно вино вишеструко здравије него било који слични напици, па спада у високу класу безалкохолног вина. За производњу овог напитка користи се грожђе из винограда на Криму које важи за најквалитетније и најслађе грожђе у овом делу света.

Илустрација: Емиз безалкохолно вино намењено младима

-Ми оберемо грожђе, смрзнемо и онда га уситнимо у веома мале делове како бисмо узели све најбоље од грожђа и направили ово сјајно пиће. Користимо искључиво црне и тамне сорте грожђа као што је кабарне и мерло, зашто што је црно грожђе много здравије и има више бенефита за људско здравље него бело које не користимо и не правимо напитак од белог грожђа. Ми смо још увек млада компанија и годишње произведемо око 3.600 боца, али нам је циљ да увећамо производњу и то десет пута – речено нам је на штанду Татарстана.
На наше питање колико дуго може да стоји, уз осмех су нам објаснили да неотворена флаша може да се чува три године, а након отварања пиће остаје свеже месец дана уколико се држи у фрижидеру. Пије се средње хладно, све зависи од расположења. Они га најчешће служе са комадићима леда и тада је најбоље.

Илустрација: Разне врсте чувеног холандског сира

А где је вино, па макар и безалкохолно ту је и сир и то чувени холандски. А, Холанђани мајстори када је у питању израда сира понудили су више врста, чак и неке врло необичне.

-Правимо више врста сира, а посебно смо поносни на наш шарени сир направљен од мешавине крављег и козјег млека. У питању је специјална технологија израде. Користе се три различите врсте сира које се док је још топао сече на веома ситне комаде. Све се поново сједини, стави под врелу пресу и добијемо потпуно нови сир – сликовито је објаснио технологију производње овог необичног шареног сира расположени Холанђанин. Како је нагласио ова врста сира спада у врло оригиналне и скупе сиреве.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар