Француски сиреви на менију астронаута

Аутор: draganadpetrovic
470 посета

Чувени Иле де Франце сиреви нашли су се на специјалној вечери четворице астронаута, одржаној пред њихов лет у свемир, ка Међународној свемирској станици. Француски астронаут Томас Песке у свом статусу на Инстаграму захвалио се синоћ тиму америчке свемирске агенције НАСА и команије SpaceX на посебној пажњи, јер су посади свемирске летелице омогућили да уживају у француским укусима.

  • Захваљујући посебној бризи НАСА и SpaceX тимова, у прилици смо да уживамо у данима пред полетање за Земље. Сутра полећемо. Вечерас се наша ултимативна вечера састоји од печене пилетине, француских сирева са багетом и десерта. Бон аппéтит и видимо се у свемиру! – написао је Песке крај фотографије са Иле де Франце сиревима. Његов статус постао је виралан, прикупивши скоро 100.000 лајкова!
Илустрација: Истанчан ускус француских сирева/ Фото: Pixabay

Селма Бентанбе, бренд менаџер сирева Савенциа групе, поделила је Пескеову објаву, наводећи да је поносна када види да су се Иле де Франце сиреви појавили на менију астронаута.

  • Амбасадор француске уметности живљења у свету ускоро и у свемиру! – додала је она.

Томас Песке полетео је данас ка Међународној свемирској станици у летелици Драгон Црењ команије СпацеX, у оквиру шестомесечне мисије Алпха. Лет у свемир обавља заједно са двојицом америчких и једним јапанским астронаутом, постајући први Француз на месту команданта МСС.

Илустрација: Француски сиреви се могу наћи и у Србији/Фото: Pixabay

Изузетно популарне Иле де Франце сиреве у Србији дистрибуира компанија Млекопродукт, део међународне Савенциа групе, а они су за кратко време постали један од омиљених избора потрошача рафинираног укуса.

Извор:http://www.vinoifino.rs/novosti/novost_ile_de_france_sirevi_na_meniju_astronauta_vinski_magazin_vino_i_fino_1616

Srodni tekstovi

Оставите коментар