Фарма срећних коза и укусних сирева

Аутор: dzonioff
200 посета

На Сајму Етно хране и пића, упознали смо Милоша Тодоровића и његову супругу Бојану, који су дошли из села Велики Гај, и на лепо уређеном штанду представили производе од козјег млека „Срећна коза“. Почетком 2014. године, породица Тодоровић је почела са производњом козјег сира, а данас већ у понуди има полутврде козје сиреве са мирођијом, сремушом, боровницом, са зеленим бибером и црним тартуфима. Поред тога, у понуди имају и беле сиреве, грчки јогурт и козју моцарелу.

На регистрованом пољопривредном газдинству, имају око 300 грла коза, од чега је 150 музних. Производе излажу по сајмовима, а продају врше и у продавницама, пршутарама, као и кућне доставе сваке друге суботе. Како нам је истакао Милош, мало по мало и целокупну годишњу производњу распрода.

„Срећна коза“, козји сир од мирођије, боровнице и са зеленим бибером

„Од првог дана производње имам сталне купце, који се увек радо враћају да поново купе код нас сир. И како задовољно истичу, сир је истог укуса и квалитета као првог дана“, додаје Милош. Породица Тодоровић има у плану да оснује млекару и да прошире производњу сира. Поред козарства, Милош на пољопривредном газдинству има и 6.500 стабала вишње, коју продаје у свежем стању.

Опширније у Агробизнис магазину за месец децембар.

Srodni tekstovi

Оставите коментар