Српски производи први пут на Сајамu робних марки у Чикагу

Аутор: draganadpetrovic
278 посета

Међународни сајам робних марки PLMA Чикаго, након три године паузе, отвориће врата излагачима и посетиоцима од 13. до 15. новембра, а на Националном штанду Србије представиће се 18 наших компанија из сектора прехрамбене индустрије. Ово је први пут да српске компаније у организацији Привредне коморе Србије (ПКС) и Развојне агенције Србије (РАС) излажу на овој престижној светској смотри, а у Конгресном центру Доналд Стефенс (Donald E. Stephens) у Чикагу очекује се учешће више од 1.400 компанија излагача, истиче Зорана Делић из ПКС.

Додаје да је PLMA одлична прилика да се наше фирме на једном месту повежу са водећим купцима на тржишту Америке.

Очекујемо интензивне састанке са дистрибутерима, трговцима на мало и велико пре свега из супермаркета, продавцима специјализоване робе, представницима онлајн трговине, увозницима, консултантима, стручњацима за паковање и дизајн из Северне Америке и целога света, истиче Делић.

Илустрација: Америчким купцима биће представљени чувени српски џемови

На Националном штанду Србије, површине 180 m², у Хали за прехрамбене производе, представиће се 18 срских компанија и то: „Packom International“,Београд; „ПИК Бечеј“, „Лаки“, Ариље, Master Fruits“, Београд, „Jaffa Crvenka“, „ITN Group“, Београд, “Агранела“, Ваљево, „Будимка“, Пожега, „ColdPressok“, Београд, „Damar Confir“, Београд, „Tisacoop“, Кањижа, „Umprom“, Стара Пазова, „Zdravo Organic“, Селенча, „Deus Crispbread“, Београд, „Sirogojno Company“, „Mirax Agrar“, Београд, „Тартуфи СР“, Београд, „GMP Jarmenovci“.

Широка понуда српских производа од смрзнутог воћа и поврћа, преко џемова, воћних намаза и сокова, до слаткиша и производа од тартуфа привући ће велики број посетилаца, пословних партнера, као и представника трговинских ланаца.

Илустрација: У понуди ће бити и смрзнуто воће

На сајму PLMA Чикаго биће представљено преко 20 националних павиљона са више од 300 међународних излагача.

Поред Србије, представиће се и Аустралија, Белгија, Бразил, Канада, Чиле, Кина, Колумбија, Данска, Француска, Грчка, Гватемала, Израел, Италија, Јордан, Перу, Јужна Кореја, Шпанија, Тајланд и Турска.

Сајам је подељен у две целине једна је посвећена излагачима непрехрамбених производа здрављу, лепоти и кућним потрепштинама, а друга прехрамбеним производима.

Извор: https://www.agrotv.net/firme-iz-srbije-prvi-put-na-sajmu-robnih-marki-u-cikagu/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар