Повучене 4,3 тоне чоколаде

Аутор: dzonioff
220 посета

Редовном контролом у магацину произвођача, који послује у оквиру групације Сwисслион-Таково, инспектори су установили ову неправилност и наложили тој компанији повлачење комплетне серије млечне чоколаде са високим садржајем млека (у паковању од 90 грама).

Пољопривредна инспекција повукла је са тржишта 4,3 тоне млечне чоколаде Банат због плесни.

Компанија је ову информацију већ објавио на свом сајту и позвала потрошаче који су купили производ из серије (Л 21. 10. 2018) да га замене у њиховим радњама.

Ненад Вујовић, начелник пољопривредне инспекције, потврдио је за Политику да је ова неправилност уочена током редовне контроле погона кондиторске индустрије, која и даље траје.

– Узорковање је рађено у магацину фабрике Банат. Како смо обавештени, повучена је сва чоколада, а део ове серије, по нашим сазнањима, извезен је и у Македонију. Појава плесни вероватно је последица дужег стајања у магацину – рекао је Вујовић.

Он истиче да је произвођач поступио по закону, објавивши ову информацију на свом сајту. Опозив производа уобичајена је пракса свуда у свету, али и обавеза по домаћим прописима, мада произвођачи то често избегавају.

Сwисслион-Таково, у власништву Родољуба Драшковића, фабрику чоколада Банату из Вршца купио јесредином прошле године од пожаревачког Бамбија. Тиме је Драшковић прошиорио асортиман у свом ланцу продавница Слатка кућа. Ова фабрика месечно производи око 2.000 тона чоколаде, а толико и прода, и то око 40% на домаћем, а остало на извозним тржиштима, пише Политика.

Извор: www.екапија.цом

Srodni tekstovi

Оставите коментар