Отоврена нова кланица – инвестиција локалне самоуправе и привредника

Аутор: dzonioff
209 посета

За сточаре Ресаве и Свилајнца у петак, 26.јануара 2018. године, је у Свилајнцу, свечано пуштена у рад савремена кланица, која ће служити и за дуално образовање ученика овдашње Пољопривредно-ветеринарске школе, месарског смера.

Кланица је уређена, опремљена и пуштена у рад у сарадњи Скупштине општине и предузетника Славише Николића а није била у функцији од 2003. године.

Површине је 1.000 квадратних метара, савремено опремљена, капацитета 20 јунади, 50 оваца и коза и 100 товљеника недељно.

Отварањем кланице сточари Свилајнца имаће сигуран пласман стоке, и по повољнијим ценама, речено је на отварању

– Ова зграда је дуго стајала, изгубила дозволу за рад и опрему и Скупштина општине је донела одлуку да се стави у функцију. Објекат је реновиран потпуно, купљена нова опрема, Министарство пољопривреде и Управа за ветерину дали дозволу за рад – рекао је председник општине Предраг Милановић.

Отварање кланице је и једна од многих мера општине којима се помаже сточарство у Свилајнцу и Ресави.

– Имали смо проблема, коме људи да продају теле, дали прекупцима или накупцима од којих су често уцењени и који им остају дужни. Више тога у Свилајнцу неће бити – рекао је Милановић и додао да ће „ова фирма све што преузме и платити“.

Srodni tekstovi

Оставите коментар