Нудле из Руме на летовима WИЗЗАИР-а

Аутор: dzonioff
261 посета

Авио-компанија „WиззАир” уврстила је на својим летовима из Београда и ка Београду у своју понуду инстант нудле Wаи Wаи, које је компанија ЦГ Цорп Глобал из Непала ове године почела да производи у својој новоизграђеној фабрици у Руми, одакле ће их извозити широм Европе.

„WиззАир” је за своје путнике на дестинацијама Лондон, Париз, Стокхолм, Базел, Дортмунд, Ајндховен, Хановер и др. обезбедио нудле Wаи Wаи у чаши, са укусом пилетине, а компанија ЦГ Цорп Глобал, односно ЦГ Цорп Еуропе планира да уведе и нове укусе – поврће, паприка, печурке и др.

Инстант тестенину компанија ЦГ Цорп Глобал производи у Руми од октобра и то је прва њена фабрика у Европи. Тестенине на паковањима имају ознаку „Маде ин Сербиа”, а више од 90 одсто производа од српских је сировина. Извоз је, како је било и планирано, започео одмах по отварању фабрике, па су нудле Wаи Wаи из Србије стигле најпре у Велику Британију, Немачку, Португал и Данску, а затим и у друге земље Европе.

У наредним месецима компанија ЦГ Цорп Глобал планира сарадњу са свим главним авио- компанијама које снабдева „Аир Србија кетеринг”.

– ЦГ Цорп Глобал има производе високог квалитета, које производи у својој новоотвореној фабрици у Руми, из које ће се извозити у Европу али и друге делове света. С тим циљем, компанија улаже напор да покрије све дистрибутивне канале на српском и европском тржишту. Жеља нам је да Wаи Wаи нудле постану навика у исхрани потрошача и наша намера је да покријемо и све видове транспорта, од аутобуског и возног до бродског и авионског – каже генерални директор Випин Пангени.

Компанија ЦГ Цорп Глобал из Непала отворила је први погон у Европи ЦГ ФООДС ЕУРОПЕ у Руми, у октобру ове године. Модерно опремљена фабрика простире се на 6.000 метара квадратних, а у инвестицији вредној близу девет милиона евра посао је до сада добило 100 људи. План је да се до краја следеће године запосли више од 400 радника. Сменски капацитет износи 150.000 паковања.

Компанија ЦГ Цорп Глобал, односно Цинноватион група јесте конгломерат који је сачињен од 122 компаније и који има 76 брендова. Осим прехрамбеном индустријом, компанија се бави и инфраструктуром, банкарством, телефонијом, хидроелектранама и поседује више лускузних хотела на егзотичним дестинацијама, а власник компаније, Бинод Чодри, први је непалски милијардер и налази се и на Форбсовој листи милијардера.

Srodni tekstovi

Оставите коментар