Наша ПЛАЗМА ускоро достоупна широм света!

Аутор: Gdjakovic
421 посета

Производи компаније „Бамби“ ускоро ће се наћи у Кока Колиним кафићима широм света, најавио је данас председник ПКС Марко Чадеж приликом обиласка производних погона ове компаније у Пожаревцу. Чадеж је истакао да ће се у „Бамбију“ градити нови објекат и производна линија за производњу „Плазме“, а вредност те инвестиције је већа од 12 милиона евра.

„Фантастична је ствар када дођете у компанију која, у години која није била ни мало лака, успе да повећа извоз за 15 одсто. Фантастично је када дођете у компанију која је лидер како у Србији тако и региону и видите да полако расте у светског лидера као део Кока Кола Хеленик Групе. Ово је највећа инвестиција Кока кола хеленик групе икада, од септембра биће пуштен у рад 10. производни погон за ‘Бамби’ производе“, рекао је Чадеж.

Председник ПКС је навео да је ова група омогућила „Бамбију“ да од лидера у региону шири пословање на нова тржишта и расте у светског лидера.

Чадеж је најавио да компанија „Бамби“ улази у пројекат дуалног образовања следеће године и позвао родитеље и децу да се пријаве за два нова профила у средњој школи у Пожаревцу, а то су оператер у прехрамбеној индустрији и прехрамбени техничар.
Председник ПКС је најавио да ће производи „Бамбија“ ускоро добити ознаку „Чуваркућа“, у оквиру пројекта ПКС „Стварано у Србији“.
Чадеж је обишао модрену линију за производњу чувених „Бамбијевих“ брендова и посебно нагласио да је поносан што види решења из области роботике која су производ наших младих стручњака.
Генерални директор Кока Кола Хеленик Србија и Црна Гора Светислав Атанасов рекао је да је компанија Бамби, заједно са Кока Колом чији је део постала, улаже значајна средства у производњу и нова запошљавања. Он је навео да аквизицијом „Бамбија“ учествују са 0,6 одсто у БДП Србије.


Генерални директор „Бамбија“ Драган Стајковић најавио је да ће кренути у изградњу развојног центра који ће омогућити квалитетну едукацију и стицање нових знања средњошколаца, студената, приправника.
Градоначленик Пожаревца Саша Павловић, указао је на значај „Бамбија“ за локалну заједницу и запошљавање, али и целокупни привредни раст Србије.
Концерн „Бамби има око 800 запослених у Пожаревцу и Београду, годишње произведе око 33.500 тона кекса, извози на 22 светска тржишта, највише у регион, али у плану је ширење на тржишта Швајцарске, Аустрије, Румуније, Мађарске.

Srodni tekstovi

Оставите коментар