312
– 1 литар млека
– 200 гр квалитетног путера (маслаца)
– 6 кашика брашна
– 6 кашика какао у праху
– 200 гр шећера у праху
– 1 јаје
– 200 гр лешника
Припрема:
* Лешник ситно самељите или исецкајте у блендеру (сто ситније – то боље)
* Помешајте какао, брашно и шећер у праху
* У то додајте пола литре млека и јаје, добро промешајте
* Другу половину млека сипајте у шерпу и доведите до кључања
* У кључало млеко, стално мешајући, додајте претходну смесу
* Додајте лешник, промешајте.
* Смањите ватру и стално мешајте док се смеса не згусне
* Склоните са шпорета, додајте путер (маслац) и промешајте
* Кад се охлади – промешајте са миксером. Преручите у тегле.
Ставите у фрижидер да преноћи.