Како се прави домаћа нутела од наших најбољих куварица рецепт за крај поста!

Аутор: dzonioff
311 посета

– 1 литар млека

– 200 гр квалитетног путера (маслаца)

– 6 кашика брашна

– 6 кашика какао у праху

– 200 гр шећера у праху

– 1 јаје

– 200 гр лешника

Припрема:

* Лешник ситно самељите или исецкајте у блендеру (сто ситније – то боље)

* Помешајте какао, брашно и шећер у праху

* У то додајте пола литре млека и јаје, добро промешајте

* Другу половину млека сипајте у шерпу и доведите до кључања

* У кључало млеко, стално мешајући, додајте претходну смесу

* Додајте лешник, промешајте.

* Смањите ватру и стално мешајте док се смеса не згусне

* Склоните са шпорета, додајте путер (маслац) и промешајте

* Кад се охлади – промешајте са миксером. Преручите у тегле.

Ставите у фрижидер да преноћи.

Srodni tekstovi

Оставите коментар