Банкарка покренула царски бизнис и није се покајала

Аутор: draganadpetrovic
529 посета

Када је требало своју децу да обрадује посластицом, Лана Недељковић правила би им кнедле. Када би јој посао у банци одузимао превише времена, кнедле је хтела да купи. Није имала где. Тако се родила идеја за бизнис. Дала је отказ у банци и бацила се на кнедле.

„Кренула сам од претраживања на интернету. Прочитала све што се о кнедлама могло наћи. Различите рецептуре, технологију и врсте”, сећа се почетка.

Данас је њен бренд препознатљив. За Фердинанд кнедле сви знају. „Ако хоћете да се осећате као цар, поједите кнедле”, то је слоган, инспирисан аустријским царем Фердинандом који је обожавао ово јело.

Илустрација: Кнедле са шљивама најтраженије/ Фото: Pixabay

„С обзиром на то да нисам из света гастрономије, битна ствар је била да се спојим са квалитетним људима из те бранше. Кренули смо са једним технологом и једним човеком задуженим за кромпир”, говори.

Кувари ће рећи како кнедле уопште није лако спремити, иако изгледају једноставно. „Смеса од кромпира треба да буде идеална, пуњење и укуси долазе касније”.

Говорећи о предузетништву, Лана прича да је важан део њеног пословања био тражење и проналажење младих и креативних људи. „Оних који желе да испрате новитете и прилагоде их постојећем”.

Фердинанд кнедле нуде више од 17 различитих укуса, има и сланих. Људи најчешће бирају класику. „Кнедла са шљивама нам је најпродаванији производ. Ја сам велики фан пистаћа”, поручује власница.

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/497558/Carski-biznis

Srodni tekstovi

Оставите коментар