Pčelari razotkrili opasnu podvalu

Аутор: dzonioff
1,3K посета

Uprava i zaposleni u Dečjoj ustanovi „Lane“ u Aleksincu posumnjali su u kvalitet meda koji su upravo dobili od dobavljača koji je prošao na tenderu za različita dobra, pa i med. Sumnju su postavili na osnovu nesvojstvenog ukusa i mirisa meda, koji ima ukus bombona.

Direktorka vrtića Violeta Popović je o toj sumnji najpre obavestila predsednika SPOS-a pošto su iz iste opštine. Predsednik SPOS-a obavestio je Upravu za veterinu o postavljenoj sumnji.

Veterinarska inspekcija je po nalogu iz Beograda momentalno izašla na teren i već danas obavila inspekcijsku kontrolu na licu mesta.

Med je povučen iz upotrebe. Po dokumentaciji, med pakuje Poljoprivredno gazdinstvo „VUČENOVIĆ“ iz Sremske Mitrovice!

MEĐUTIM, prava senzacija koju ovde objavljujemo jeste da, kako saznajemo, na Poljoprivrednom gazdinstvu „VUČENOVIĆ“ koje je proizvelo med NEMA PČELARA niti je registrovana pčelarska proizvodnja, odnosno nema obeleženih košnica!

RS broj objekta za pakovanje meda upisan na etiketi je LAŽAN!

Kako je med nepostojećeg pčelara mogao da bude prodat firmi dobavljaču od strane gazdinstva koje nema pčele ni pčelara, utvrdiće istraga. Svakako je sada sigurno da je se to dogodilo na neki nelegalan način.

Zahvaljujemo se Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede i veterinarskoj inspekciji na ultrabrzoj reakciji, preduzimanju potrebnih mera, i povlačenju meda iz vrtića, te ga deca naravno neće jesti!

Upozoravamo građanstvo da pazi na med sa ovakvom etiketom i da ga definitivno ne kupuje, jer se radi o totalno nelegalnom proizvodu odvratnog ukusa na nekadašnje bombone! Odgovorno tvrdimo da ovaj med pčelu video nije.

SVI treba da provere kakvo je stanje u vrtićima u njihovim opštinama! Jer, bagremov med nikako ne može da košta 270 dinara plus PDV što mu je najčešća cena na takvim tenderima, kada znamo da je otkupna cena na današnji dan oko 800 dinara za kilogram! A gde su troškovi analiza, otkupa, pakovanja, poreza od 10% i zarade pakera i trgovine…

Izvor:https://spos.info/med-u-vrticu-u-aleksincu-od-nepostojeceg-pcelara/

Srodni tekstovi

Оставите коментар