Nova mlekara duplira otkup mleka

Аутор: dzonioff
1,1K посета

Eko agrar za narednu godinu planira povećanje kapaciteta i pojačanu proizvodnju, a najavljuje se i početak izgradnje postrojenja za novu mlekaru u Krivoj Reci. Dodatni podsticaj svemu biće i nedavno dobijanje žiga kvaliteta „Dobro sa Zlatibora“. Prvi proizvodi koji bi trebalo da ponesu ovaj žig su mlečni proizvodi mlekare „Naša Zlatka“.
Pandemija se odrazila i na lokalni sektor poljoprivrede, kako na rad poljoprivrednika, tako i na poslovanje „Zlatiborskog Eko agrara“, kaže direktor ovog privrednog društva, Marko Marić, s tim da su neželjeni efekti sanirani.

„Iz tog razloga smo kasnili sa sprovođenjem programa mera, koji sada finaliziramo, a ranije smo to završavali još u jesenjim mesecima. Ipak, uspećemo da budžet koji je na raspolaganju našim proizvođačima raspodelimo prema planu. S obzirom da smo mi tretirani kao nerazvijeno područje, što naša nadmorska visina podrazumeva, naši proizvodni kapaciteti su daleko skromniji nego npr. u Vojvodini. Kada govorimo o neželjenim efektima epidemije, svakako su najviše pogođeni ljudi koji su bili najveći u svom poslu. Svakako su i naši poljoprivrednici osetili posledice, s tim da su uz podršku „Eko agrara i opštine uspeli da to u velikoj meri prevaziđu“, kaže Marić.

Kada je u pitanju otkup mleka, u planu je dupliranje otkupnih kapaciteta. Prema Marićevim rečima, radovi na tom polju su već u toku i opštinski budžet je planiran u skladu s tim, tako da, što se tiče kooperanata, niko nema razloga za bojazan.

Izvor:https://zoomue.rs/nova-mlekara-u-krivoj-reci/

Srodni tekstovi

Оставите коментар