Цена стеоне јунице и краве отишла на 250.000 динара а ево осталих цена са сточних пијаца и у кланицама

Аутор: Gdjakovic
1,K посета

Откупне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килограма биле су више током последње седмице августа у кланицама на подручју Подунавског региона. Приплодне краве СМ расе биле су скупље у односу на претходни период на сточној пијаци у Крагујевцу. Доминирао је износ од 250.000 динара по грлу. За разлику
од њих нижа је била откупна цена товне јунади телесне масе преко 480 килограма у клнаицама на овом подручју, пошто је доминирао износ од 330 дин/кг.
Откупне цене товних бикова телесне масе преко 500 килограма и крава за клање СМ расе биле су на прошлонедељном нивоу у кланицама на подручју Лесковца. За товне бикове одгајивачи су могли добити 350 дин/кг, а за краве за клање 240 дин/кг. На пијаци живе стоке у овом крају изостала је продаја телади и осталих категорија говеда.

Погледајте месечни и недељни преглед цена стоке:

Цене сточне хране су на овом линку

На сточној пијаци у Крагујевцу евидентиран је раст продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма пошто је доминирао износ од 310 дин/кг. У кланицама на подручју овог града и околине дошло је до раста откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма на 250 дин/кг и пад откупне цене товних свиња телесне масе преко 120 килограма на 210 дин/кг.
У кланицама на подручју Подунавског региона била је слична ситуација. Такође је била виша откупна цена товљеника телесне масе од 80 до 120 килограма (270 дин/кг) и нижа откупна цена товних свиња телесне масе преко 120 килограма( 210 дин/кг). Обе категорије прасади биле су скупље у истом периоду на сточној пијаци у Смедереву па су се могли пазарити по цени од 400 дин/кг до 430 дин/кг у зависности од категорије.


Репортер СТИПС из Панчева евидентирали су протекле седмице раст откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма у односу на предходну седмицу пошто је доминирао износ од 260 дин/кг.

Репортер СТИПС из Крагујевца забележио је у седмици за нама раст продајних цена јагњади на 360 дин/кг, двиски на 190 дин/кг, оваца на 170 дин/кг и јаради на 250 дин/кг. У истом периоду била је виша откупна цена двиски и оваца у кланицама на подручју Шумадијског региона. Раст откупне цене шиљежади евидентиран је на пијаци живе стоке у Смедереву, пошто су се најчешће могла пазарити за 240 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар