Три пута више новчаних средстава за развој сточарства

Аутор: Gdjakovic
692 посета

Новчана средства која су опредељена за спровођење Другог јавног позива првобитно су износила 360.000.000 динара. С обзиром на велику заинтересованост, исказану у броју пристиглих пријава, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде одлучило је да увећа буџет, и то за додатних 860.000.000 динара. Укупна новчана средства сада износе 1,2 милијарде динара и биће на располагању подносиоцима пријава, до потпуног утрошка.

ПОДСЕЋАМО, предмет Другог јавног позива биле су инвестиције и прихватљиви трошкови који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње и то у областима производње млека и меса, пчеларства и аквакултуре. Рок за подношење пријава био је од 24. јануара до 23. фебруара 2022.

Након административне обраде пристиглих пријава, формирана је Коначна ранг листа на којој су се нашли сви подносиоци пријава, који су испунили опште и посебне услове прописане текстом Другог јавног позива.

https://www.youtube.com/watch?v=–qS4XTqF7Y&t=15s 

Наредни корак, по објављивању Коначне ранг листе, јесте да, Управа за аграрна плаћања доноси Решење о одобравању права на коришћење бесповратних средстава према редоследу на Коначној ранг листи за све пријаве за које постоје финансијска средства опредељења за Други јавни позив у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду Србије.

Ранг листа се налази на овом линку: 

Srodni tekstovi

Оставите коментар