СПОС позива пчеларе који нису добили субвенције да се јаве, ово је крајњи датум

Аутор: draganadpetrovic
499 посета

Многи пчелари су се интересовали до ког датума слања захтева су исплаћене субвенције по кошници, па смо се потрудили да и то сазнамо.

Започета је исплата захтева пристиглих у УАП (Управа за аграрна плаћања) на дан 11. мај 2022. године.Позвали смо чланове СПОС-а којима субвенције нису исплаћене закључно са 9. децембром, да нам се јаве а више информација можете погледати на следећем линку:https://spos.info/poziv-clanovima-spos-a-kojima-nisu-isplacene-subvencije-po-kosnici-za-2022-do-9-decembra/

Крајњи рок за пријаву је 26. децембар, ради детаљне анализе проблема и сагледавања могућих решења проблема, те ћемо их заступати у разговорима са Министарством пољопривреде. Многи питају да ли могу сада да се учлане за ову 2022. годину и придруже се нашем захтеву, одговор је да могу, јер као и свих претходних година учлањење у СПОС траје од 1. јануара до 31. децембра. Битно је само да вас ваше удружење ОБАВЕЗНО унесе у електронску базу чланова СПОС-а пре него пошаљете мејл са својим подацима.

Илустрација: Пада откупна цена меда свуда у Европи
Иначе, како подсећају у СПОС цене меда на мало стагнирају док откупне цене падају и нико не зна до кад и зашто, а уз то и мед се слабије откупљује. Оваква ситуације је у већини земаља ЕУ где се откупљује само количина меда која може да се пласира и прода на тржишту.

Извор: https://spos.info/nove-informacije-o-subvencijama/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар