Da li je riba na pijacama zdrava i bezbedna?

Аутор: dzonioff
970 посета

Još jedan dokaz da se na beogradskim pijacama prodaje zdrava i kvalitetna riba pristigla je od Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije. Tokom prethodne nedelje Gradske pijace naručile su komercijalnu analizu zdravstvene ispravnosti rečne i morske ribe. Uzorkovanje šarana, pastrmke, bele ribe, smuđa, babuške, kečige, tostolobika, oslića i papaline, metodom slučajnog uzorka, obavljeno je tokom prethodne nedelje, uoči najveće posne srpske slave, Nikoljdana.

Ispitivanje ribe na prisustvo teških metala, parazita i biohemijske supstance histamina obavio je Naučni institut za vetirinarstvo Srbije i potvrio da je riba sa beogradskih pijaca u potpunosti ispravna i da ispunjava sve uslove u skladu sa Pravilnikom o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa (Sl. glasnik 72/10).

Gradske pijace, i dalje predstavljaju jedinu maloprodajnu tržišnu instituciju u Srbiji, koja sprovodi monitoring program, radeći preko 650 različitih analiza na više od 170 proizvoda godišnje. Ceneći interese građana Beograda i poslovnih partnera, pred novogodišnje i božićne praznike, Gradske pijace obaviće i peti krug analize namirnica, odnosno zdravstvene bezbednosti mlečnih, suvomesnatih proizvoda, kao i svežeg mesa.

Stigle nove cene sa Kvantaša 

https://agropress.org.rs/lat/rubrike/agroekonomija/trziste/item/3440-stigle-nove-cene-sa-kvantasa

Srodni tekstovi

Оставите коментар