Да ли је риба на пијацама здрава и безбедна?

Аутор: dzonioff
898 посета

Још један доказ да се на београдским пијацама продаје здрава и квалитетна риба пристигла је од Научног института за ветеринарство Србије. Током претходне недеље Градске пијаце наручиле су комерцијалну анализу здравствене исправности речне и морске рибе. Узорковање шарана, пастрмке, беле рибе, смуђа, бабушке, кечиге, тостолобика, ослића и папалине, методом случајног узорка, обављено је током претходне недеље, уочи највеће посне српске славе, Никољдана.

Испитивање рибе на присуство тешких метала, паразита и биохемијске супстанце хистамина обавио је Научни институт за ветиринарство Србије и потврио да је риба са београдских пијаца у потпуности исправна и да испуњава све услове у складу са Правилником о општим и посебним условима хигијене хране у било којој фази производње, прераде и промета (Сл. гласник 72/10).

Градске пијаце, и даље представљају једину малопродајну тржишну институцију у Србији, која спроводи мониторинг програм, радећи преко 650 различитих анализа на више од 170 производа годишње. Ценећи интересе грађана Београда и пословних партнера, пред новогодишње и божићне празнике, Градске пијаце обавиће и пети круг анализе намирница, односно здравствене безбедности млечних, сувомеснатих производа, као и свежег меса.

Srodni tekstovi

Оставите коментар