Свиње иду по 280 динара, бикови за 330, а највише поскупела јагњад

Аутор: Gdjakovic
1,1K посета

У кланицама на подручју Јужнобанатског региона евидентиран је раст откупне цене товне јунади, телесне масе преко 480 килограма, пошто је доминирао износ од 330 дин/кг, уз слабу понуду и мали број откупљених
грла. Приплодне краве биле су јефтиније на пијаци живе стоке у Крагујевцу, пошто је доминирао износ од 240.000 динара по грлу, апонуда је била слаба, као и мали број продатих грла.
Товни бикови телесне масе преко 500 килограма били су јефтинији укланицама на подручју Нишавског региона, пошто се откуп најчешће одвијао по цени од 330 дин/кг.
Није било промене у односу на претходну седмицу у кланицама на подручју Браничевског региона. Откупна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма била 550 дин/ кг, а товне јунади телесне масе од
350 до 480 килограма 500 дин/кг. За краве за клање СМ расе одгајивачи су добијали 220 дин/кг.
На сточној пијаци у Пожаревцу су понуда и цене телади, товне јунади и крава за клање биле на прошлонедељном нивоу.

На сточној пијаци у Пожаревцу је изостала продаја прасади и осталих категорија свиња због болести Афричке
куге. Кланице са овог подручја, такође нису вршиле откуп свиње из истог разлога.
Раст цена обе категорије прасади забележен је у седмици за нама на пијаци живе стоке у Чачку, пошто су за грла телесне масе до 15 килограма купци требали да издвоје 350 дин/кг, док је у категорији грла телесне масе од 16 до 25 килограма доминирао износ од 320 дин/кг.
У кланицама на подручју Јужно -банатског региона регистрован је раст откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма, пошто је доминирао износ од 270 дин/кг.
Прасад, телесне масе од 16 до 25 килограма, била су скупља у односу на претходни период, на пијаци живе стоке у Крагујевцу. Доминирао је износ од 350 дин/кг. За разлику од њих јефтиније су биле крмаче за клање, јер се промет најчешће одвијао по цени од 180 дин/кг.


Кланичари са подручја Шапца и околних места по вишој су цени откупљивали товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма, пошто је доминирао износ од 280 дин/кг. Откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма била је нижа у односу на претходну седмицу у кланицама на територији Нишавског региона. откуп се најчешће одвијао по цени од 320 дин/кг.

Репортери СТИПС из Чачка заблежили су протекле седмице раст доминантне цене јагњади на доминантних 400 дин/кг на сточној пијаци у овом граду.
На пијаци живе стоке у Крагујевцу је забележен раст продајне цене јагњади на 400 дин/кг.
За разлику од њих ниже су биле цене јаради (200 дин/кг) и оваца (160 дин/ кг)
Доминантна откупна цена шиљежади износилаје 240 дин/кг, док је у категорији оваца доминирао износ од
200 дин/кг. Протекле су се седмице на пијаци живе стоке у Лесковцу могла пазарити јагњад по доминантној цени од 400 дин/кг, јарад која су коштала 300 дин/ кг, За овце су купци требали да издвоје 150 дин/кг, док је у категорији
коза доминирао износ од 120 дин/кг.
У седмици за нама била су скупља јагњад на пијаци живе стоке у Краљеву, јер је доминирао износ од 400 дин/кг. Забележен је, такође, и раст продајних цена оваца, пошто су се најчешће могле пазарити за 220 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар