После опасне заразе општина даје субвенције за обнову сточног фонда

Аутор: draganadpetrovic
1,2K посета

Појава афричке куге свиња на територији Пиротског округа и спровођење мера за сузбијање ове болести утицале су на драстично смањење броја свиња на овом подручју. Када смо недавно посетили Општину Димитровград, због активности у оквиру пројекта о царибродској шушеници, који реализујемо на Наџи Плус радију, искористили смо прилику да питамо какво је тренутно стање са афричком кугом свиња у Општини Димитровград и да ли је дошло до одређених промена?

Драган Манчев, члан Општинског већа за привреду и пољопривреду, истакао је да је појава ове болести била јак ударац за сточарство овог краја, посебно за оне који се баве узгојем свиња. Ипак, захваљујући предузетим мерама ситуација је под контролом и у последње време нема нових случајева.

Илустрација: Ситуација са заразом је под контролом

С обзиром да су сточари морали да одстране свиње које чувају због превентиве, Општина Димитровград ове године, у оквиру конкурса за пољопривреду, даје субвенције за обнову сточног фонда.
Иначе, афричком кугом свиња био је захваћен само северни део општине Димитровград.

Извор: https://www.plusonline.rs/u-dimitrovgradu-u-poslednje-vreme-nema-slu-ajeva-afri-ke-kuge-svinja-op-tina-daje-subvencije-za-obnovu-sto-nog-fonda

Srodni tekstovi

Оставите коментар