Нема зараженог меса у продавницама

Аутор: draganadpetrovic
1,4K посета

Свињско месо које се продаје у трговинама у Србији је здравствено исправно и безбедно за употребу, саопштавају у Управи за ветерину Министарства пољопровреде. Протеклих дана на друштвеним мрежама појавиле су се информације да неки трговински ланци на истоку Србије продају месо свиња заражених афричком кугом.Нема бојазни да би се месо животиња са зараженог подручја у околини Зајечара могло наћи у продаји, наводе у Управи за ветерину. „Свака гласина која се пласира и узнемирава наше потрошаче треба да буде санкционисана, што значи повлачи и кривичну одговорност“, каже Емина Милакара, в. д. директора Управе за ветерину Министастарства пољопривреде.

Илустрација: Месо је потпуно сигурно/Фото: Pixabay

Поручила је потрошачима да је месо безбедно и здравствено исправно.

„Ми имамо низ процедура које спороводимо да би наши потрошачи били сигурни при самој куповини. Месо са подручја на ком је била зараза, животиње су еутаназиране, тако да нема шанса да се било који комад меса могао наћи у продаји“, каже Милакара.

Компанија „Делез Србија“ саопштила је да су неистините информације о томе да се у „Максију“ продаје неисправно месо, истичући да се у свим продавницама компаније „Делез“ у асортиману налази искључиво месо које је прошло све неопходне инспекцијске, производне и остале интерне провере у области безбедности и квалитета производа.

Извор:https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4366645/svinjsko-meso-kuga.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар