Марко је објаснио зашто свиње храни бананама

Аутор: draganadpetrovic
428 посета

Ниједна свечана трпеза не може се замислити без меса, а један од најцењенијих прерађевина је пршута. На свету је најпознатија и најскупља шпанска пршута, мада ми можда имамо и бољу! Марко Јевтић из Велике Плане пре пар година је добио идеју да своје свиње тови потпуно здраво – воћем и поврћем.

Све је почело када му је друг затражио да једну свињу отхрани за њега на природан начин, па је он схватио да би тако могао да проба са већим бројем свиња. Определио се за узгој домаћих раса моравки и ресавки, које храни „богато“: лубенице, трешње, банане, бундеве, крмачама и пасићима обавезно даје сурутку и млечне прерађевине. Гуде једино не воле цитрусе, лимуне, поморанџе и слично, али се зато сезонским воћем и поврћем госте сваки дан.

– Ја се много разликујем од свих наших произвођача у земљи, јер ја једини узгајам ту свињу од прасета до краја и онда нисам узео из това ову свињу где је она напредовала килограм дневно, него баш радим своју производњу и онда зато морам да се разликујем од свих и по цени и по квалитету и по свему – каже Марко.

Илустрација: Маркове свиње једу банане, бундеве, лубевице, трешње…

Ове свиње се тове дуже од годину дана и у просеку имају око 115 килограма кад дође време за њихову прераду. – Унесе она вероватно довољно калорија у себе током дана, али их тако исто потроши у овом блату, у јурњави по дворишту, јер буквално је овде као на триалтону, не зна се шта ради, да ли плива, да ли трчи, да ли скаче – објаснио је водитељки Марији Атанасковић.

Занимљиво је да све ове „игре без граница“ у блату воле да гледају људи, јер Марко има видео надзор који покрива фарму и снимак се непрекидно емитује на његовим друштвеним мрежама.

– Неке телевизије су ставиле камере и затвориле људе, да их не назовем свакако, а ја сам затворио животиње, мислим да су то племените животиње и много је лепше гледати моју фарму уживо на YТ него на ТВ гледате неке ријалитије.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4343896/svinje-hrani-bananama-pa-prodaje-prsut-za-300-marko-jevtic-iz-velike-plane-razvio-unosan-biznis-njegov-proizvod-svi-traze

Srodni tekstovi

Оставите коментар