Драган испразнио оборе, прасад продавао за 600 динара по килограму

Аутор: draganadpetrovic
366 посета

Дани уочи Божића најударнији су за оне који се баве узгојем прасића. Добра продајна цена напунила је оборе широм Шумадије, а Драган Јовановић планира да добро напуни и џепове, јер све прасиће које је имао распродао је до последњег.

– По цени од 600 динара за килограм живе ваге, све сам распродао на кућном прагу, нисам имао потребе да нудим било коме, а њихова цена иде до 650 динара. Стандарне муштерије су разграбиле преко 100 комада које сам припремио за продају пред Божић – казао је Драган Јовановић за агенцију РИНА.

Илустрација: Додатно је зарадио на услузи печења и то 3.500 динара по прасету

Он додаје да су услед турбулентног периода претходних година многи на своје оборе ставили катанце, али они који су преживели сада убирају плодове свога рада.

– Огромна је потражња, не само у Шумадији, већ и у читавој западној Србији. У кругу од 50 километара не можете наћи прасе за Божић. Затворен је увоз свиња због куге која је завладала, па су домаћини принуђени да узимају од нас, домаћих продаваца. Што је опет подигло вредност, а поред тога је и квалитет самих прасади и њиховог меса због начина исхране одличан – каже Јовановић.

Оно што му је био додатни извор прихода јесте услуга печења.

– Свако ко дође да наручи прасе, њему је потребно да се испече и исече на овале, што није урачунато у ову цену, а то је око 3.500 динара по прасету. Рачуница је проста – закључио је Драган.

Извор: https://24sedam.rs/biznis/agrar/271484/ogromna-potraznja-za-prasicima-pred-bozic/vest

Srodni tekstovi

2 коментари

Лома 3. фебруар 2024. - 18:41

Може влада да усвоји шта замисли.Црноберзијанци уништили су сточарство у Србији.Чим нема откупних места што држава не жели да иницира царује хаос.Прасрће печење ,3500рсд.жива вага 600рсд.Ко овде зарађује.Црноберзијанци.

Одговори

Оставите коментар