Predsednik Vučić sa pčelarima u Banatu, evo šta im je poručio!

Аутор: dzonioff
944 посета

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju „Budućnost Srbije“ posetom Srednjobanatskom okrugu. Posetu je počeo od Lazareva gde je obišao društvo pčelara „Cvet Banata“.Med je naša velika šansa, a od njegove proizvodnje posredno i neposredno može da se zaradi čak 150 miliona evra, izjavio je predsednik Vučić i najavio dalju podršku države pčelarima.

Proizvodnja meda je, ukazao je u razgovoru sa lokalnim pčelarima u Lazerevu kod Zrenjanina, ogromna korist za našu zemlju.

Dodaje da je država spremna da sagleda kako još može da pomogne.

„Ovde sam da mi vi kažete šta je to što država još treba da uradi da biste vi mogli lakše da poslujete i više da zarađujete i proizvodite u budućnosti“, kazao je Vučić.

Vučić kaže da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović hvalio Savez pčelara kao jednu od najboljih i najuspešnijih organizacija u Srbiji.

Nedimović je naveo da se ljudi često odnose prema pčelarstvu kao prema hobiju, a da je zapravo u pčelarstvu neverovatna potencijal.

„Ubeđen sam da je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kao krovna organizacija ubedljivo najbolja organizacija u oblasti poljoprivredne proizvodnje“, rekao je Nedimović.

Najavio je nastavak subvencija za pčelarstvo koje iznose 720 dinara po registrovanoj košnicije, ali i pomoć od 50 odsto sredstava za nabaku opreme

„Preko SPOS-a i vaše zadruge, ako bude zainteresovanosti, mogli bismo da uradimo kapcitete za pakovanje vašeg meda“, rekao je Nedimovć i naveo da je Pravilnik o tome donet i da stupa na snagu za deset dana.

Najavio je da će se razgovarati o oznaci geografskog porekla i naglasio da bi objekat u Rači za prikupljanje i plasman meda „Naš med“ trebalo da bude primer celoj državi.

Više novca za poljoprivredu

Država će uložiti više novca u razvoj poljoprivrede i to će osetiti stočari, ratari, voćari, povrtari i drugi, kao i proizvođači meda, poručio je predsednik Vučić.

„Imamo mnogo toga u poljoprivredi da uradimo. Sada imamo nešto više novca da uložimo pošto smo stvari postavili na siguran temelj, kada smo zaustavili gašenje fabrika i pljačakaške privatizacije“, rekao je Vučić.

Istakao je da država sada ima više novca koji može da uloži u poljoprivredu i to zahvaljujući građanima koji nisu verovali u laka obećanja tajkuna koji su, kako kaže, opljačakali i uništili ovu zemlju.

Zahvalio je građanima što znaju da bez marljivog rada nema rezultata.

„Samo lakoverni veruju u jednostavne rezultate bez ikakvog truda. Kada smo 2014. krenuli u teške reforme, verovali ste u poštenje, a ne u lopovluk. Srbija će iz dana u dan biti sve bolje mesto za život“, naglasio je Vučić.

Istakao je da će fabrika „Linglong“ u Zrenjaninu biti najznačajnija investicija u tom gradu u poslednjih 50 godina.

„Mnogi iz Lazareva dobiće posao u toj fabrici i imaće bolju budućnost. To će značiti dramtične promene za Zrenjanin“, napomenuo je Vučić.

Podsetio je da je „Linglong“ dobavljač guma za „Foksvagen“ i istakao da će pokušati da „Folksvagenovu“ investiciju dovede u našu zemlju.

„Bili smo u konkurenciji osam zemlja, zatim pet u koju bi došao ‘Folksvagen’ i nadam se da ćemo ući u poslednje tri i posle u poslednje dve zemlje za izbor za investiciju. To bi bio najveći rezultat i onda bi mogao sa ponosom da kažem da sam svoj posao završio“, naglasio je predsednik Srbije.

Zahvalio je još jednom građanima na veri u modernu i pristojnu zemlju, Srbiju budućnosti.

„A, ja ću se truditi još neko vreme da se borim za Srbiju dok me ne smene. Živela Srbija“, poručio je Vučić.

Izvor:http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3472440/vucic-drzava-ce-uloziti-vise-novca-u-poljoprivredu.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар