Pametan piše a glup pamti

Аутор: dzonioff
1,1K посета

Pčelarstvo je već duži niz godina u usponu, a na to ima uticaj niz faktora, pre svega priroda koja omogućava bavljenje ovim poslom,  a sa druge strane država koja kroz subvencije daje podsticaje. Savez pčelarskih organizacija Srbije, je jedna od retkih organizacija koja svojim članovima i aktivnostima obezbeđuje napredak struke. Ali da se vratimo na početak.

Šta pčelar treba da ima kada započinje svoju karijeru. Pored alata, košnica i naravno pčelinjeg društva, obavezno sebi priuštite jednu lepu svesku koja će vam poslužiti kao pčelarski dnevnik,  odnosno podsetnik šta ste uradili, videli ili planirali da uradite. Možda će u početku biti lako, kada imate dve ili tri košnice, ali ako ste pravi pčelar,  vrlo brzo če te imati  barem dvadeset društava,  a to već predstavlja ozbiljan izazov i za najinteligentnije. Zato smo ovoj priči i dali naslov „pametan piše a glup pamti “. Neki pčelari vole da sebi ostave poruke na košnicama, papirićima,  ali to je na duge staze pogrešno,  jer poruke na košnicama blede i brišu se, papirići se gube,  a sveska koju ćete koristiti na kraju će uvek biti lepa uspomena na dan kad ste postali pčelar.

U Agrobiznis magazinu za februar čitajte kako se rade mali i veliki pregledi pčelinjaka sa savetima stručnjaka. Časopis izlazi svakog 15. u mesecu. Pretplatite se i uštedite: 0692211049 Cena pretplate je 1800 dinara a na polon dobijate tri izdanja koja prethode vašem izdanju

Srodni tekstovi

Оставите коментар