Шта доноси правилник о регистрацији пчеларских возила

Аутор: dzonioff
894 посета

Министарство пољопривреде сагласило се са предлогом Савеза пчеларских организација Србије (СПОС), да се у Србију уведе нешто слично хрватском моделу регистрације пчеларских возила.

На основу тог предлога, министар пољопривреде ће одређивати услове регистрације посебним Правилником у оквиру Министарства пољопривреде, а уз сагласност Министра унутрашњих послова и Министра саобраћаја, објављено је на сајту СПОС-а.

Наводи се и да је Министарство пољопривреде одавно припремило амандман на Закон о безбедности саобраћаја који ће то омогућити, као и да су тренутне измене Закона о безбедности саобраћаја усмерене искључиво на казнену политику, те неће обухватати никакве друге измене закона.

МУП је већ формирао Радну групу која ће у наредних месец дана анализирати све предлоге за суштинску измену закона, јер их има доста, те ће наредна измена закона у догледно време да се нађе у скупштинској процедури, и обухватиће и измену везану за регистрацију пчеларских возила, додаје се на сајту СПОС-а.

Како наводи СПОС, решење овог питања и пчеларима и држави донеће велику корист, јер ће значајан пораст броја селећих пчелара, који ће уследити након измене Закона о безбедности саобраћаја, значајно допринети значајно већој производњи меда са истим бројем кошница, већем извозу меда и већем девизном приливу за државу.

Извор: www.екапија.цом

Srodni tekstovi

Оставите коментар