Скандалозно уништавање пчелињака

Аутор: dzonioff
1,1K посета

Хулигани који су пре два дана уништили пчелињак породици Радивојша из Кикинде, ухваћени су убрзо после немилог чина који је запрепастио мештане на северу Баната. Како је саопштено Телеграфу од стране извора блиског истрази, реч је о двојици малолетника, дечацима од петнаест година који су се на хулиганство одлучили из чистог беса.

Они су пре два дана у ноћним сатима упали на пчелињи посед, а потом су из само њима знаних разлога потпуно уништили 70 кошница, поломили и испревртали пчелиње кутије.

Жељко Радивојша, пчелар из Кикинде запрепашћен је био сликом када је угледао свој пчелињак.

– Не жалим да ико сазна како се осећам. Много би ми било лакше да су украли пчелиње заједнице, хајде имаће неке користи, али ово не разумем?! У питању су малолетна лица, а ти исти малолетници комшији поред мене су провалили у викендицу и украли алатке – очајан је професор физике Жељко Радивојша.

Саша Чолак, председник кикиндских пчелара, каже да се овако нешто никада није догодило.


Уништено 70 кошница у Кикинди. Начињена штета у вредности од 500.000 динара.


– Шта је ово у Кикинди, људи моји? Морам да кажем! Нема већих животиња од људи, прецизније нељуди. Данас сам имао прилику да видим нешто што у свом веку видео нисам. Колеги Жељку Радивојши из Кикинде су неке животиње у људском облику комплетан пчелињак од преко 70 кошница поизвртали. Оно је било катастрофа и погледати. Требало нам је сигурно сат, сат и по нама тројици да прикупимо наставке, саће, рамове, пчеле…. Једва смо их сакупили -рекао је Чолак.

Како смо успели да сазнамо, малолетници су на посед ушли како би украли мед, али како нису могли успешно да спроведу акцију и када су пчеле почеле да их нападују, они су из беса кренули да руше кошнице.

Према записнику ПУ у Кикинди, штета на пчелињаку процењена је на око 500.000 динара. Како нам каже власник пчелињака, питање је да ли се штета уопште може надокнадити, ово је дугогодишњи породични рад, пчелињак је уништен, пчеле су угинуле, као и сав наш вишегодишњи труд и рад.

извор : http://hronograf.net 

Srodni tekstovi

Оставите коментар