Пчелари од данас могу да подносе захтеве за подстицаје по кошници

Аутор: draganadpetrovic
1,4K посета

Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела почело је данас, 15. априла 2021. године.

Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, може да оствари право на подстицаје у сточарству по кошници пчела за најмање 20, а највише 1000 кошница пчела.

Како је наведено на сајту Управе за аграрна плаћања, то у пракси значи да сви пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница и подносе захтев за остваривање права на овај подстицај, неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1.000 кошница пчела.

Илустрација: Субвенције од 800 динара по кошници

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела може се поднети Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, на адресу Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.

Пчелари ће и ове године за подстицаје по кошници моћи да поднесу захтев електронским путем. Приступ порталу за подношење електронског захтева је омогућен са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања https://uap.gov.rs

Подстицаји се остварују у износу од 800 динара по кошници пчела.

Детаљне информације можете погледати на линку: https://www.ekapija.com/dokumenti/korisnicko-pcele.pdf

Извор:https://www.ekapija.com/news/3242286/pocelo-podnosenje-zahteva-za-subvencije-po-kosnici-pcela

Srodni tekstovi

Оставите коментар