Пчелари код министра Недимовића, ево о чему су разговарали

Аутор: draganadpetrovic
1,1K посета

Председник СПОС-а имао је данас састанак са потпредседником Владе Србије и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем.

Тема састанка било је више. Разговарано је о тренутном статусу правилника популарно названог „50-40-10“, о правилнику о субвенцијама за опрему за 2021. годину, о коначном решавању регистрације пчеларских возила, о проблемима у борби са фалсификаторима меда где је председник СПОС-а детаљно известио министра о свим сазнањима која је прикупио о томе како фалсификатори покушавају да се „извуку“, али можемо да им поручимо да им овог пута успети неће. Такође је известио министра о успешном раду Погона „Наш мед“ који је и Влада Србије значајно финансијски помогла захваљујући управо разумевању и отвореном срцу управо министра пољопривреде Бранислава Недимовића и председнице Владе Србије Ане Брнабић, и који је остварио свој главни циљ јако брзо након почетка рада, а то је подизање цене меда до нивоа реалне светске тржишне цене, што је некада била наизглед недостижна идеја, а сада смо је заједнички претворили у стварност на задовољство свих пчелара.

Илустрација: Пчелари захвални министру Браниславу Недимовићу на подршци

Детаље о најважнијим питањима објавићемо у посебним вестима на сајту СПОС-а током данашњег дана.

Захваљујемо се потпредседнику Владе Србије и министру пољопривреде Браниславу Недимовићу на одличној сарадњи коју смо давно успоставили и успешно је одржавамо обостраном добром вољом, заједнички решавамо старе и новонастале препреке на путу и стижемо до испуњења свих зацртаних циљева.

Извор:https://spos.info/sastanak-sa-ministrom-poljoprivrede-8/

Srodni tekstovi

Оставите коментар