Европски Парламент расправља о пчеларима

Аутор: dzonioff
800 посета

Копа и Когеца су подржале нову стратегију за пчеле коју су усвојили чланови Европског парламента. Поздравили су многе аспекте нове дугорочне стратегије везане за пчеле које је усвојио Европски парламент.

Резолуција позива посланике државе чланице да улажу у заштиту здравља пчела, борбу против медитације и подршку пчеларима. Циљ је да се обнови популација пчела.

Они позивају на акциони план ЕУ за борбу против смртности пчела, програме узгоја који повец́авају отпорност на инвазивне врсте као што је Варроа деструцтор и истраживања која развијају иновативне лекове од пчела и повец́авају њихову доступност. Такође желе да осигурају да увоз испуњава високе стандарде ЕУ и да су граничне инспекције и провера јединственог тржишта усклађени и сав увезени мед тестиран, са ефикасним лабораторијским процедурама тестирања.

Најзад, мед и пчелиње производе морају бити третиране као „осјетљиве“ у трговинским преговорима са земљама које нису чланице ЕУ или су чак искључене, рекли су европски посланици.
Поздрављајуц́и главну акцију извјештаја, генерални секретар Цопа и Цогеца, Пекка Песонен, рекао је: „ЕУ је други највец́и светски произвођач, после Кине, са 600 000 пчелара произведе око 250 000 тона меда сваке године. То је важан сектор за нас и то јесте добра вест да чланови ЕП-а желе дугорочну Стратегију за јачање своје отпорности „.

Srodni tekstovi

Оставите коментар