Помоћ узгајивачима млечних говеда, јавите се за кукуруз

Аутор: draganadpetrovic
903 посета

Републичка дирекција за робне резерве извршиће бесповратну испоруку до 15.000 тона меркантилног кукуруза у циљу упућивања помоћи узгајивачима млечних крава.

Меркантилни кукуруз који се даје јесте природно или вештачки сув, у зрну, здрав и зрео, без знакова плесни и без страног мириса и укуса, незаражен биљним болестима и штеточинама, са следећим елементима квалитета: до 14 % влаге, до 8 % ломљених зрна, до 2 % дефектних зрна, до 2 % нагорелих зрна, стране примесе максимално 1 %, од тога 0,5 % анорганских. Лом се утврђује помоћу сита са округлим отворима пречника од 5 мм.

Илустрација: Пријаве се подносе од од 11. до 23. новембра 2022. године

Бесповратна испорука се односи на примарну пољопривредну производњу, регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем млечних крава, а млечна крава јесте свако женско грло говеда старије од 24 месеца у тренутку објављивања јавног позива.
Узгајивач млечних крава који може остварити право на помоћ на бесповратну испоруку меркантилног кукуруза је: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, који:
(1) је уписан у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у
активном статусу у овом регистру за текућу годину;
(2) је уписан у Централну базу података о обележавању животиња и у овој бази има од 1 до 50 млечних крава, у свом власништву или у власништву члана његовог породичног пољопривредног газдинства;
(3) није у закупу пољопривредног земљишта у државној својини, по праву пречег закупа, по било ком основу;
(4) је остварио право на премију за кравље млеко за 2021. годину, у складу са посебним прописом којим се уређују услови, начин и образац захтева за остваривање права на премију за млеко.

Пријава за остваривање права на помоћ подноси се у периоду од 11. до 23. новембра 2022. године.

Детаље конкурса можете погледати на следећем линку: https://www.agrotv.net/wp-content/uploads/2022/11/Javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-bespovratnu-isporuku-kukuruza.pdf

Извор:https://www.agrotv.net/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-bespovratnu-isporuku-do-15-000-tona-merkantilnog-kukuruza-za-pomoc-uzgajivacima-mlecnih-krava/

Srodni tekstovi

1 коментар

Stevan 12. новембар 2022. - 19:56

B.Palanacki stocari a verujem i ostali dobiju 10 % od potrebne po grlu povrsine drzavnog zemljista u zakup i to moje gazdistvo u tom zemljistu ima: poljski drum,baru, trouglastu njivu i ove god umesto 7 ha po pravu preceg zakupa ponudjen pasnjak povrsi 15 ari a nalazi se u trcem selu.
I kao dajemo bespovratno kukuruz stocarima ali… imacemo mleka ali …

Одговори

Оставите коментар