Пожар уништио сточну храну на газдинству младића са КиМ

Аутор: Gdjakovic
296 посета

Млади пољопривредник Александар, који већ годинама искључиво живи од сопственог рада, остао је без дела своје имовине када је на његовом имању букнуо пожар. Све се десило на Бадње вече, претпоставља се због лоших инсталација. Том приликом изгорела је сва храна за стоку, али и сам објекат где је храна била складиштена.

Александар Јевтић из Кормињана, код Косовске Каменица, тридесетогодишњи пољопривредник са Косова и Метохије, самостално је кренуо да се бави чувањем оваца пре осам година. За првих 17 грла подигао је кредит и уз подршку породице, одлучио да пољопривреда буде његово примарно занимање, међутим пожар му је сада задао велики ударац.

– 2013. године сам подигао кредит да купим овце. Купио сам 17, а сад их имам сто. Планирао сам да проширим све – рекао је Александар.

Његова мајка рекла је да не знају који им је следећи корак.

– Изгорео је објекат и све што смо имали. Кућа је стара, инсталација је стара, отишло је све у ваздух, немамо чиме да хранимо стоку – рекла је мајка за Хуманитарну Организација Косовско Поморавље.

Како пише ова Хуманитарна Организација, за реконструисање зграду за чување хране потребно је око 3.000 евра, а Александру би ова помоћ дала велику подршку и олакшала проблем.

Иако је ретко да се међу младима може наћи пример попут Александра, он каже да посао за сада иде добро и да постоји још много могућности да напредује.

Како бисмо младом и одлучном домаћину Александру дали ветар у леђа и показали подршку и разумевање, Организација позива да му заједно помогнемо да надокнади штету од пожара и настави да шири своје газдинство.

(Kosovskopomoravlje.org )

Извор:

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/aleksandaru-je-pozar-unistio-sve-nema-cime-da-hrani-stoku/kb6h2nz

Srodni tekstovi

Оставите коментар